Αυτά τα ελιομπουρέκια είναι πραγματικά απολαυστικά! Η ζύμη είναι αφράτη και γευστική, χάρη στο χυμό πορτοκαλιού, ενώ η γέμιση με ελιές δίνει μια πικάντικη νότα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Υλικά

250γρ. ελιές
½ φλ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 φαρίνα 500 γρ.
1 φλ. ηλιέλαιο
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το χυμό, το αλάτι, το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι.
Όταν γίνει ζύμη ρίχνουμε και τις ελιές και ζυμώνουμε για λίγο.
Πλάθουμε τα πιτάκια, τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω, για περίπου 30΄.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα δοκιμάζουμε.
Πηγή: facebook / Φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους.