Νηστίσιμες Τηγανίτες
Αυτές οι νηστίσιμες τηγανίτες με μέλι είναι αφράτες, τραγανές, και γεμάτες γεύση. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο πρωινό ή ένα απολαυστικό brunch.
Τι μου άρεσε:
- Η υφή των τηγανιτών ήταν τέλεια: αφράτες στο εσωτερικό και τραγανές στο εξωτερικό.
- Η γεύση ήταν υπέροχη, με το μέλι να δίνει μια γλυκιά νότα που ισορροπούσε τέλεια με την αλμυρή γεύση της τηγανίτας.
- Η ευκολία της συνταγής. Μέσα σε λίγα λεπτά, είχα έτοιμες ζεστές και μυρωδάτες τηγανίτες.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στο μέλι για επιπλέον γεύση.
- Μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με ψιλοκομμένα καρύδια ή φρέσκα φρούτα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης.
Συνοψίζοντας, οι νηστίσιμες τηγανίτες με μέλι είναι ένα υπέροχο γλυκό που θα λατρέψετε όλοι. Είναι εύκολες, γρήγορες και γεμάτες γεύση.
Σας τις προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά
νερό 4 φλ.
αλεύρι φαρίνα όσο χρειαστεί (για να γίνει χυλός)
3 κ. σ. ζάχαρη
1/2 κ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
Για πασπάλισμα
μέλι
κανέλα
ζάχαρη
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα μέχρι να χυλώσει το μείγμα μας. Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι. Όταν έχει κάψει καλά, ρίχνουμε τον χυλό με κουτάλα σιγά σιγά. Όταν οι τηγανίτες κάνουν κρούστα και αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, τότε τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε πιατέλα, στην οποία έχουμε έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Έπειτα τις ραντίζουμε με μέλι ή ζάχαρη ή και τα δυο και τις πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΠΗΓΗ: kouzinomageiremata.blogspot.com