Νηστίσιμο κριθαρότο με λαχανικά!

Αυτό το νηστίσιμο κριθαρότο αποτελεί μια υγιεινή και χορταστική επιλογή, γεμάτη με τα ζωηρά χρώματα και τις πλούσιες γεύσεις των πολύχρωμων πιπεριών.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη συνταγή: Ιδανική για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα.
  • Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Τα λαχανικά προσφέρουν βιταμίνες, ανόργανα άλατα και φυτικές ίνες.
  • Χορταστική: Η προσθήκη κριθαριού και λαχανικών δημιουργεί ένα χορταστικό πιάτο.
  • Πολύχρωμη και γευστική: Οι πιπεριές προσδίδουν ζωντάνια και ποικιλία γεύσεων.
  • Κατάλληλη για νηστεία: Η συνταγή δεν περιέχει ζωικά προϊόντα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως μπρόκολο, καρότο ή μανιτάρια.
  • Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο τσίλι.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

Συνοψίζοντας:

Αυτό το νηστίσιμο κριθαρότο με λαχανικά και πολύχρωμες πιπεριές αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για ένα υγιεινό, χορταστικό και γευστικό γεύμα. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
Κόβουμε τα ακόλουθα λαχανικά σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Πιπεριές
1 Φλωρίνης
1 κίτρινη
1 πορτοκαλί
2 καρότα
1 ντομάτα σχετικά αγουρωπή ,όχι γινωμένη!
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι ,πιπέρι,θυμάρι,κουρκουμά

Εκτέλεση

Σωτάρουμε ελαφρώς σε ταβά με ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και κάνουμε ένα δυο γυρίσματα να γυαλίσουν!
(Όχι να ξανθήνουν!)
Προσθέτουμε και το κριθαράκι (έβαλα λίγο παραπάνω απ’ το μισό πακέτο) και κάνουμε γυρίσματα να ενωθούν οι γεύσεις .
Προσθέτουμε το αλάτι ,πιπέρι , θυμάρι,και τον κουρκουμά
Διαλύουμε τον κύβο σε καυτό νερό και προσθέτουμε στο φαγητό μας
Ανακατεύουμε συχνά ,ρίχνοντας κάθε φορά λίγο βραστό νερό ,
εως μαλακώσει το κριθαράκι και πιεί τα ζουμιά του!
Προσοχή
Όχι πολύ βράσιμο
Το κριθαράκι πρέπει να μείνει αλ ντε ντε !
Η γεύση του, και τα αρώματα είναι φανταστικά!
Δοκιμάστε το,και καλή απόλαυση!
Δε θα μείνει ούτε σπυρί!👌😍
Πρόταση για όσους δε νηστεύουν ,
τριμμένο κίτρινο τυράκι επάνω!👌

Η Συνταγή είναι της κας Βάνα Ντελή

Προηγούμενο άρθροΚέικ Caprese (χωρίς αλεύρι)
Επόμενο άρθροΠλεχτό Τσουρέκι