Φανταστείτε μια τούρτα που συνδυάζει την νωπη υφή των σαβαγιάρ με την απαλή κρέμα αμυγδάλου και την πλούσια σαντιγί. Η Νόστιμη Τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ είναι ένα γλυκό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

Πασπαλισμένη με καβουρδισμένα αμύγδαλα, η Τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ είναι ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει το αγαπημένο σας.

Ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι ένα επίσημο δείπνο, η τούρτα αυτή θα κλέψει την παράσταση και θα χαρίσει σε όλους στιγμές γλυκιάς ευτυχίας.

Υλικά:

 2 πακέτα σαβαγιάρ
Γάλα για να τα βουτάμε
Για την κρέμα:
750 ml γάλα
2 βανίλιες
2 αυγά
70 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο σαντιγί (2 φακελάκια)
200 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη,το κόρν φλάουρ τα αυγά,και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί και τη τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο.
Έπειτα ανακατεύουμε τη σαντιγί με τη κρέμα με απαλές κινήσεις.
Σε ένα τσέρκι 26εκ. τοποθετούμε τα σαβαγιάρ ενώ τα έχουμε βρέξει στο γάλα.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμα και ξαναεπαναλαμβάνουμε.Καλύπτουμε με κρέμα
και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.Βγάζουμε το τσέρκι και καλύπτουμε γύρω γύρω τη τούρτα μας με κρέμα που έχει απομείνει.
Γαρνίρουμε με ροζέτες,το αμύγδαλο και με γλυκό του κουταλιού κεράσι.
Αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από την ακαταμάχητη γοητεία της Νόστιμης τούρτας αμυγδάλου με σαβαγιάρ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H συνταγή είναι της κας  ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Αμυγδάλου

Υλικα

4 αυγα
1/2 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 φλυτζανι τσαγιου αλευρι
1 κγ μπαικιν παουντερ
ελαχιστο αλατι
2 βανιλιες
5 κσ μαργαρινη
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγη 300 γρ.
1 κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
αμύγδαλο φίλε και κερασάκια για γαρνιτουρα

Σιροπι
1/2 φλιτζανι νερο
1/2 φλυτζάνι ζαχαρη
3 κσ λικερ αμαρέτο

Εκτέλεση

Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα και προσθετουμε την μιση ζαχαρη . Σε ενα αλλο μπολ χτυπαμε τα κροκαδια πολυ καλα μεχρι να ασπρισουν, με την αλλη μιση ζαχαρη και την βανιλια. Τα προσθετουμε στην μαρεγκα και ανακατευουμε πολυ ελαφρα να μη μας ξεφουσκωσει η μαρεγκα. Κοσκινιζουμε πανω απο το μιγμα των αυγων, το αλευρι, το μπαικιν παουντερ και το αλατι. Το ανακατευουμε ελαφρα. Προσθετουμε και τη μαργαρινη λιωμενη. Βουτυρωνουμε ενα ταψακι και αδειαζουμε το μιγμα.

Το ψηνουμε στους 180c μιση ωρα περιπου μεχρι να ροδισει ελαφρα. Στη συνεχεια φτιαχνουμε το σιροπι. Βαζουμε το νερο και την ζαχαρη να βρασουν 5 λεπτα απο την αρχη του βρασμου. Μολις το σβησουμε προσθετουμε το αλκοολ. Αφηνουμε το γλυκο να κρυωσει καλα και το κόβουμε στη μέση. Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο αμύγδαλο. Βάζουμε σε μια πιατέλα το μισό παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι. Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι αφού το έχουμε σιροπιάσει και αυτό.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγη. Την βάζουμε σε ένα κορνε και γαρνιρουμε την τούρτα μας σε όλη την επιφάνια της. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φίλε και κερασάκια .. Αφήνουμε να δέσει στο ψυγείο 2 ώρες περίπου και σερβιρουμε..!!

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΠατάτες πουρέ με μπέικον και τυρί στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με γιαούρτι