Ομελέτα με κρεμμύδι και πατάτες

Όλοι ξέρουν πώς να φτιάχνουν μία ομελέτα  🤗

Υλικά

5 αυγά
1 μεγάλο ξανθό κρεμμύδι
3 μεσαίου μεγέθους πατάτες
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζω το λάδι και το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω να μαραθεί, προσθέτω τις πατάτες και τις αφήνω να ροδίσουν μαζί με το κρεμμύδι, βάζω το καπάκι για λίγα λεπτά και ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα αν έχουν ψηθεί, όταν είναι σχεδόν έτοιμες προσθέτω τα αυγά χτυπημένα με αλάτι και πιπέρι, ξαναβάζω το καπάκι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά. Μόλις δω ότι παίρνουν χρυσοκάστανο χρώμα τα γυρίζω από την άλλη πλευρά, κάνω το ίδιο, προσθέτω αλάτι και απολαμβάνουμε

Le Meravigliose Ricette di Ana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό σε Ομελέτα

Υλικά

κρέας χοιρινό ή κοτόπουλου περίπου 700-800 γρ

ντομάτες – 3 τεμ.
πιπεριές – 3 – 4 τεμ.
κρεμμύδι – 4 – 5 κεφάλια, κρεμμύδια
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας.
μαύρο πιπέρι – 8-10 κόκκους
αλάτι για γεύση

Για τις Ομελέτες
αυγά – 8 τεμ.
λάδι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια (σαν γύρος), το τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει, το αφαιρούμε και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.
Ξαναβάζουμε το κρέας, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με το λάδι.
Τηγανίζουμε ομελέτες ανάλογα με τον αριθμό των μερίδων και τις διπλώνουμε σε φάκελο σαν φάκελο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος πλακί: Η τέλεια συνταγή για ψάρι
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια Σφολιάτα