Ομελέτα με Παστουρμά και κρεμμύδια

Αν σας αρέσει η γεύση του παστουρμά φτιάξτε αυτήν την απλή εύκολη και γρήγορη Ομελέτα με Παστουρμά και κρεμμύδια.

Αν κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν τον παστουρμά σε κομματάκια μπορούν να μην τον κόψουν σε κομμάτια και να τον βάλουν σε φέτε και να μην ανακατέψουν μαζί με τα αυγά αλλά να γυρίσουν ολοκληρη την ομελετα να ψηθει λιγο και ο παστουρμας. Γίνεται το ίδιο νόστιμη η ομελέτα. Είναι ένα εύκολο φαγάκι για τους πολύ….βιαστικούς!

Υλικά

4 αυγά
2 χούφτες τυρί τριμένο πεκορίνο
1-2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
λίγο δυόσμο
4-5 φέτες παστουρμά
λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι (όσο θέλουμε γιατι είναι και ο παστουρμας αλμυρος)

Οδηγίες μαγειρέματος

Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά. Ρίχνουμε το τυρί και το δυόσμο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα αυγα.
Όταν η ομελέτα αρχίζει να ψήνεται τοποθετούμε πάνω της τις φέτες του παστουρμά κομμενες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα αυγα με το παστουρμα (εδώ αν θέλουμε βαζουμε και λίγη φέτα) αφού χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά μας για να μην μας “αρπάξει” ο παστουρμάς (αφήνουμε για λίγο ίσα να ψηθεί το αυγό μας).
Την γυρίζουμε σε πιάτο πασπαλίζω τυρι κιτρινο τριμενο λιγο και την συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής και φρέσκο ψωμάκι.

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ομελέτα

Συστατικά :

2 μεγάλα αυγά
30 ml γάλα
2 κ.σ μαργαρίνη
Κόκκινη πιπεριά ή ντοματίνια
Μπέικον
Ζαμπόν
φρέσκο κρεμμυδάκι
Φέτα
Τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Μέθοδος:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.
Ρίξτε μέσα το μείγμα των αυγών και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να δένει το αυγό.
Πασπαλίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω από την ομελέτα. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι το αυγό να ροδίσει και να δέσει.

Τυλίγουμε την ομελέτα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Cooking with Metjie

Προηγούμενο άρθροΧουρμαδες γεμιστοί με τυρι και καρύδια 🧡
Επόμενο άρθροΣάλτσα γιαουρτιού αγγουριού – Τζατζίκι!