Παξιμαδάκια πορτοκαλιού
Αυτά τα παξιμαδάκια πορτοκαλιού είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για πρωινό ή δεκατιανό. Φτιάχνονται με απλά υλικά και η διαδικασία είναι εύκολη και γρήγορη.
Τι μου άρεσε:
- Η γεύση πορτοκαλιού είναι δροσιστική και ταιριάζει τέλεια με τα τραγανά παξιμαδάκια.
- Τα παξιμαδάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που με βοηθούν να νιώθω χορτάτος για ώρες.
- Η συνταγή είναι εύκολη και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να την φτιάξω.
- Μπορώ να προσαρμόσω τη συνταγή με τα αγαπημένα μου υλικά, όπως ξηρούς καρπούς ή cranberries.
Προτάσεις:
- Σερβίρετε τα παξιμαδάκια με γάλα, γιαούρτι ή χυμό.
- Μπορείτε επίσης να τα βουτήξετε σε σοκολάτα για ένα πιο γλυκό σνακ.
- Φτιάξτε μια μεγάλη ποσότητα παξιμαδάκια και φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο για να τα έχετε πάντα διαθέσιμα.
Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή! Είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα υγιεινό πρωινό ή δεκατιανό.
Υλικά
1 ποτ.λάδι,
1 ποτ.ζάχαρη,
1 ποτ.χυμό πορτοκαλιού,
1 κ.γ σόδα
1 πορτοκάλι ξύσμα ,
1 κιλο αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
σουσάμι.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ανακατεμένο με την σοδα το ξύσμα ανακατεύουμε και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι θα γίνει μια ωραία κανονική ζύμη
Αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα στη συνέχεια βγάζουμε τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη
Εχουμε βρέξει το σουσάμι το έχουμε σουρώσει το απλώνουμε πάνω στον πάγκο κάνουμε δύο μεγάλα μασούρια στρογγυλά τα περνάμε στο σουσάμι και έπειτα στο ταψί με λαδόκολλα τα πατάμε ελαφρώς να μην είναι στρογγυλά
Τα χαράζουμε σε κομμάτια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′ τα βγάζουμε τα αφήνουμε 5′ τα κόβουμε στις χαρακιές και τα γυρίζουμε ανάποδα στο ταψί και ξαναψηνουμε για 20′ στους 170 βαθμούς να φρυγανιστουν τα βγάζουμε τα αφήνουμε
να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο για να παραμείνουν τραγανά
καλή σας επιτυχία