Υλικά

(Α)

3 ποτήρια χαλλούμι τριμμένο λεπτό
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα αλεσμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι αλεσμένο
Λίγο δυόσμος ψιλοκομμένος

(Β)
8 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι γάλα
4 καλά γεμάτες κουταλιές τραγανό γιαούρτι (διαλυμένο στο γάλα)
Λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα
Προαιρετικά: 1/2 ποτήρι σταφίδες, 1/2 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά(Α) αν σας αρέσουν και μισό ποτήρι σταφυδάκια μισό ποτήριο ζάχαρη σε μία λεκάνη
Χτυπάμε πολύ λίγο τα αυγά για να ενωθούν βάζουμε το λάδι σιγά-σιγά το γιαούρτι με το γάλα ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας
Το μείγμα πρέπει μόλις που πέφτει από το κουτάλι αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα γάλα
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα που έχει στη μέση τρύπα βάζουμε από πάνω σουσάμι
Ο φούρνος ζεστός και βάζουμε στους 190 βαθμούς ανοίγουμε μετά από 40 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 170 και το βγάζουμε από το φούρνο όταν το ξυλάκι βγαίνει καθαρό

H Συνταγή είναι της κας Ελλη χαραλαμπιδου

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν
Επόμενο άρθροΠαντεσπάνι