Τούρτα Μπισκοτίνο

H συνταγή είναι του Pastry Chef Στρατος Πέτρου

Υλικά

Για την Βάση
200 γρ Μπισκότα ΠτιΜπερ
300 γρ Μπισκότα Όρεο χωρίς την Γέμιση
250 γρ λιωμένο βούτυρο χλιαρό

Για την Κρέμα
1lt Γάλα πλήρες
Η Γέμιση από τα Μπισκότα Όρεο
5 Αυγά μεσαία
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ Κορν Φλαουρ
30 γρ Κακάο Σκόνη

Για Διακόσμηση
Σαντιγί
Μπισκότα Όρεο
Λιωμένη Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη τούρτα ξεκινώντας από τη βάση όπου βάζουμε μπισκότα όρεο και πτι μπερ στο multi και τα αλέθουμε σε σκόνη
Πολύ σημαντικό είναι να αφαιρέσουμε τη λευκή γέμιση από τα μπισκότα oreo ώστε να έχουμε πιο συμπαγή βάση προσοχή δεν την πετάμε τη λευκή γέμιση
Αδειάζουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμο και στη συνέχεια το αδειάζουμε σε ένα τσέρκι με διάμετρο 23 εκατοστών όπου το έχουμε τοποθετήσεις επάνω σε μία πιατελα πιέζουμε πολύ καλά ώστε να σχηματιστεί
ωραία η βάση μας και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο

Στην συνέχεια πάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη κρέμα όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη γέμιση από τα μπισκότα όρεο που κρατήσαμε και τα βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να ζεσταθεί
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη τα αυγά το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Μόλις ζεσταθει γάλα προσοχή να μην έχει κάψει παίρνουμε μικρή ποσότητα και το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών όπου ανακατεύουμε ώστε να πάρουν θερμοκρασία και στη συνέχεια ρίχνουμε πίσω το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να σφίξει η κρέμα μας
Στην συνέχεια και μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ σοκολάτας που έχουμε φτιάξει σε προηγούμενο βίντεο εάν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε ένα σφηνάκι κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά

Αδειάζομαι απευθείας την κρέμα επάνω στη βάση από μπισκότα που φτιάξαμε και απλώνουμε ομοιόμορφα
Καλύπτουμε την επιφάνεια της με μια μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα την αφήνουμε λιγάκι εκτός ψυγείου ώστε να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς

Ετοιμη διακοσμημένη η τούρτα μπισκοτίνο την έχω διακοσμήσει με σαντιγί μπισκότα oreo τελειωμένη σοκολάτα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτότουρτα Σοκολάτας

Μπισκοτότουρτα Σοκολάτας

Υλικά

400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
100 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
200 γρ.γάλα
100 γρ.ζάχαρη
120 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. κακάο
2 γρ.ζάχαρη βανίλια

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Σπάμε σ ένα μπολ τα μπισκότα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα καρύδια.Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα,τη ζάχαρη,το κακάο και το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αφήνουμε 20 λεπτά ν απορροφηθούν τα υγρά και μεταφέρουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα 20 εκ. στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα.
Το απλώνουμε να πάει παντού και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.Λιώνουμε και την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας πάνω στο γλυκό μας.Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.Από πάνω ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα στο κέντρο και μ ένα ξυλάκι κάνουμε σχήματα στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε στην άκρη γύρω γύρω καρύδια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζουμε απ το ψυγείο ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

 

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο Υγιεινό και νηστίσιμο: Μπριάμ Φούρνου
Επόμενο άρθροΨωμάκια Πατάτας…το πιο νόστιμα