Πατατοτυρόψωμο 

Είναι πεντανόστιμο!
😍😋🤤

Υλικά

– Τυρί – 250 γρ.
αλεύρι – 120-130 γρ.
– γάλα – 200 ml
– βούτυρο – 10 g
ζάχαρη – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
– αλάτι και πιπέρι – ανάλογα με τη γεύση
πατάτες – 2 τεμάχια
– μαγιονέζα – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Λιωνουμε τις βραστες πατατες και ανακατευουμε το πουρε με την μαγιονέζα και αφηνουμε στην άκρη
Για το κάτω στρώμα ανακατεύουμε αλεύρι, γάλα, βούτυρο με μια σπαρουλα μέχρι να μην υπαρχουν σβολοι και ζυμώνουμε σε μια ζυμη. Ανοιγουμε την ζύμη βάζουμε το τυρί μοτσαρέλα, μετά τη ζύμη πατάτας και επιπελεον τυρί, το τυλίγουμε κάτι σαν πουγκι, το κλεινουμε το ισιωνουμε με ένα πλάστη και το στέλνουμε να τηγανιστεί από κάθε πλευρά για 5 λεπτά
Το βγαζουμε και μπορούμε να το κόψουμε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόψωμο

Τυρόψωμο

Σήμερα ετοίμασα αυτό το μαλακό και απίστευτα νόστιμο τυρόψωμο στο φούρνο
Χαίρομαι που γνωρίζω, έστω και εικονικά, τέτοιους ανθρώπους σαν εσάς!

Υλικά:

400 ml. ζεστό νερό
Μία συσκευασία ξηρή μαγιά των 9 γρ.
2/3 κουταλιές της σούπας βούτυρο/ελαιόλαδο/
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
20 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γρ κιτρινο τυρί

Για επικάλυψη
2 αυγά και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Ζυμώνεται μια μαλακή ζύμη και τέλος ζυμώνεται με αγελαδινό βούτυρο. Λαμβάνεται μια μαλακή ελαστική ζύμη. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη στο ταψί αλειμμένο με αγελαδινό βούτυρο.

Απλώνουμε τη ζύμη με το χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο για 20 λεπτά.
Έτοιμη τώρα, πασπαλίζετε τη φουσκωμενη ζύμη με το τριμένο τυρί, το οποίο πιέζετε ελαφρά με τα δάχτυλά σας, σκεπάζετε με τα αυγά και ραντίζετε το ελαιόλαδο με αλάτι με σχέδια. Ψήνουμε στα 180 βαθμούς για 20/25 λεπτά. Ταψί είναι 32 cm.

Καλή Απόλαυση
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ! 🥀 🍀 💞

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες μανιτάρια και τυρί στο φούρνο
Επόμενο άρθροΠίτες με ανθότυρο