Οι Πατάτες Γεμιστές είναι ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο για όλη την οικογένεια! 👍


✅Υλικά:

Πατάτες – 700 g
Αυγό – 1 τεμ.
Τυρί – 70 g
Κιμάς – 300 g
κρέμα γάλακτος – 2 κουταλιές της σούπας μεγάλο.
Ντομάτα – 1 τεμ.
Αλάτι, μπαχαρικά – για γεύση

✅Προετοιμασία:

1. Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Προσθέστε εκεί 1 αυγό και 40 γραμμάρια τυρί, καθώς και αλάτι και πιπέρι.
2. Προσθέστε κρέμα γάλακτος, αλάτι, μπαχαρικά (ξερό σκόρδο ή κρεμμύδι, πιπεριά, πάπρικα κ.λπ.) στον κιμά.
Παρεμπιπτόντως, δεν πρόσθεσα κρεμμύδια στον κιμά, αλλά νομίζω ότι θα είναι ακόμα καλύτερο με αυτό.
Ζυμώνουμε τον κιμά και σχηματίζουμε μπαλάκια.
3. Τοποθετούμε τον πουρέ σε ένα ταψί με τη μορφή καλαθιών (πρώτα σε μπάλα η πατατα και μετά κάνουμε μια κοιλότητα στη μέση).
4. Προσθέστε μια μπάλα κιμά σε κάθε «καλάθι». Πασπαλίζουμε από πάνω κομμένη ντομάτα.
5. Βγάζουμε το φούρνο στους 180° για 20 λεπτά, το πασπαλίζουμε με τυρί και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 5-10 λεπτά.

Καλή όρεξη! ❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστές Ψητές πατάτες Φούρνου

Υλικά:

5 μεγάλες πατάτες
150 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια κρέμας γάλακτος
100  γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
60 γρ τριμμένο κατσικίσιο τυρί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100γρ λιωμένο βούτυρο

Ντρεσινκ
1 χουφτα ψιλοκομμένο μαιντανο
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ λιωμένο βούτυρο

Τρόπος παρασκευής :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένω κάθε πατάτα καλά με ένα σφουγγάρι, στεγνώνω,
Τρυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Διπλώνουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμες.

Ξεφλουδίστε το φλοιό κατά μήκος στο πάνω μέρος και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό του.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, κατσικίσιο τυρί, το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε
καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πατάτες και πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρονται ζεστές, με ντρέσινγκ με τριμμένο μαϊντανό, λιωμένο σκόρδο και λιωμένο βούτυρο.

Καλή όρεξη!

 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο εύκολο μπισκοτογλυκό με πτι-μπερ !
Επόμενο άρθροΚοκάκια !