Πατάτες με Κιμά και τυριά

Υλικά συνταγής

Πυρέξ 25Χ35

1 κιλό πατάτες
800γρ κιμά βοδινό
Δυο κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 συσκευασία μανιτάρια (προαιρετικά)
200γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
150γρ ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Λίγο θυμάρι
300-500γρ τυριά που λιώνουν

Εκτέλεση

Πέρνουμε ένα πυρέξ θα το ψεκάσουμε με λίγο ελαιόλαδο λιγο αλάτι αναβουμε το φούρνο μας 200 βαθμούς αντιστάσεις. Κοβουμε τις πατάτες σε φετες κάνουμε μία στρώση και τις βάζετε τη μία πάνω στην άλλη. Κάνουμε μία στρώση πολύ καλή κάτω χωρις κενα γιατί από πάνω να πέσει κιμάς. Θα βάλουμε αλάτι, πιπερι, καπνιστή πάπρικα του πάει πάρα πολύ, λίγο θυμάρι πολύ λίγο όμως και τέλος θα ψεκάσουνε με λάδι και βάζουμε στο φούρνο θα ψήσουμε τουλάχιστον μισή ώρα

Εμείς αυτό το χρόνο θα φτιάξουμε το κιμά σε ένα τηγανί θα βάλουμε λάδι στη φωτιά και θα βάλουμε λάδι τόσο όσο να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού μας, θα ρίξουμε δύο ψιλοκομμένο κρεμμύδια 2 με 3 σκόρδα κομμενα.
θα τα αφήσουμε να τσιγαριστούν καλά. Ριχνουμε το κιμα απο πάνω και ανακατευουμε, φρέσκο από τον κήπο μας μαιντανό, θα βάλουμε μία συσκευασία μανιτάρια μπορείτε να βάλετε και φρέσκα τα μανιτάρια όσοι θέλουν.

Βάζουμε αλάτι προς το τελος περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, πιπέρι και τέλος θα βάλουμε μιση συσκευασια ψιλοκομμένη ντομάτα αν έχετε φρέσκια ντοματα μπορείτε να την ψιλοκόψετε και να την ρίξετε. Δεν θέλουμε το φαγητό μας πολύ κόκκινο και δεν θα προσθέσουμε νερό αφήνουμε να φύγει η υγρασία όλη

Είμαστε έτοιμοι κλείνουμε τη φωτιά μας έχουμε βγάλει τις πατάτες μας θα ρίξουμε τα κιμα μέσα. Βάζουμε μπόλικο τυράκι από πάνω να λιώσει, τυριά που λιώνουνε, τσένταρι μότσαρέλα και έχω βάλει και λίγο παρμεζανα το φαγητό μας είναι έτοιμο πάμε για ψήσιμο γύρω στα 40 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα

Η Εκτέλεση είναι του George Zolis και θα δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΗ κλασσική σοκολατοπιτα
Επόμενο άρθροΚέικ με αλεύρι ολικής και καστανή ζάχαρη