Πατάτες με κιμά στο φούρνο

Αν θέλετε να φάτε κάτι διαφορετικό από τα κλασικά πιάτα ή αναρωτιέστε «τι να μαγειρέψω τώρα;», δοκιμάστε αυτήν την συνταγή. Μοιαζει σαν μουσακά και μια πρέζα αγάπη…μμμ, υπέροχη γεύση. 💖

Υλικά

500 γρ κιμά
400 γρ μανιτάρια
1 κρεμμύδι,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές.
2-3 τουρσιά ψιλοκομμένα
300 γρ αρακά (κονσέρβα)
200 γρ ντομάτες
1 κσ πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, αλμυρή και μαντζουράνα
10 – 12 μεσαίου μεγέθους πατάτες
300 ml φρέσκο ​​γάλα
300 γρ κίτρινο τυρί
φρέσκο ​​άνηθο και μαϊντανό.

Εκτέλεση

Τσιγάρισα 500 γρ κιμά σε λάδι και λίγο νερό. Μόλις άρχισε να τσιγαρίζεται, πρόσθεσα τα μανιτάρια και μετά το κρεμμύδι, σκόρδο και τις πιπεριές. Όταν μαλακώσουν, βάζω τα τουρσιά ψιλοκομμένα και τον αρακά (κονσέρβα).
Μετά από ένα λεπτό έριξα ντομάτες τριμμένες και τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε λίγο νερό.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μαντζουράνα, ανακάτεψα και σιγοβράζω μέχρι να βράσει το υγρό και να πήξει το μείγμα.
Καθάρισα τις πατάτες, τις έπλυνα και τις έκοψα σε λεπτές φέτες (3 – 5 mm). Τις μισές τις στρώνω σε λαδόκολλα και τις πασπάλισα με αλάτι και πιπέρι.

Έριξα πάνω τους το μείγμα με τον κιμά και τα λαχανικά, ισιώνω καλά και από πάνω τακτοποίησα τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπάλισα ξανά αλατοπίπερο, έριξα το φρέσκο ​​γάλα (χύθηκε χωρίς μέτρηση,
το υγρό πρέπει να φαίνεται από το πλάι, χωρίς να καλύπτω την επάνω στρώση της πατάτας).
Σκέπασα με αλουμινόχαρτο και έψησα για περίπου μία ώρα. Αφαίρεσα το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζω με τριμμένο κίτρινο τυρί. Το ξαναέβαλα στο φούρνο μέχρι να έχω ένα ορεκτικό μαύρισμα. Για να τελειώσω, έβγαλα και πασπαλίζω με φρέσκο ​​άνηθο και μαϊντανό.

Πατάτες με κιμά στο φούρνο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα Εύκολη
Επόμενο άρθροΓλυκά πορτοκαλιού (οικονομικά και γρήγορα)