Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ στο φούρνο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

6 πατάτες
1 κρεμμύδι,
400 γρ κοτόπουλο (φιλέτο),
1 πράσινη πιπεριά,
1 κόκκινη πιπεριά,
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,

για την μπεσαμελ
40 γρ βούτυρο,
1 κουταλιά αλεύρι,
500 ml γάλα,

100 γρ τυρί κιτρινο τριμμένο (παρμεζανα – γκουντα – ενταμ)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε
Μετά προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου μαλακώσουν
Μετά προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό ανακατεύουμε σταδιακά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί

Σε ένα άλλο τηγάνι έχουμε κόψει τις πατάτες σε φέτες και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις βγάζουμε σε ένα χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια

Στη συνέχεια ξεκινάμε να φτιάξουμε την μπεσαμέλ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου απορροφηθεί 1-2 λεπτά περίπου
Συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία πηχτή μπεσαμέλ

Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση κάνουμε μία στρώση πατάτες από πάνω βάζουμε όλο το μείγμα του κοτόπουλου το απλώνουμε κάνουμε άλλη μία στρώση με πατάτες και από πάνω ρίχνουμε την μπεσαμέλ και την απλώνουμε
Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και πάπρικα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά και είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση

H συνταγή είναι από το κανάλι του Youtube

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο ψητό με πατάτες baby, καρότα και αποξηραμένα βερίκοκα 🍷

Υλικά

κοτόπουλο – 1,8 kg πλήρως καθαρισμένο
πατάτες – 1,5 κιλό baby
καρότα – 4 τεμ. μεγάλα
αποξηραμένα βερίκοκα – 150 γραμμάρια κομμένα στα 2
βούτυρο
ελαιόλαδο
Μπαχαρικά για γεύση:
μαύρο πιπέρι, πάπρικα, καρύκευμα πίτσας, καρύκευμα κρέατος, θυμάρι, αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλείφετε τον πάτο του ταψιού στο οποίο θα ψήσετε με ελαιόλαδο, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει κοτόπουλο, πατάτες και καρότα.
Αλατοπιπερώνουμε το μαλακό βούτυρο με τα μπαχαρικά και αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα του αρωματικού μειγματος εσωτερικά και εξωτερικά.

Ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες, τα καρότα και τα βερίκοκα στο ίδιο μείγμα μπαχαρικών, προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κύβους και στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω.
Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 190C, μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες για 15 λεπτά Γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε τη σάλτσα από το
ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπατσαριά ή γιαννιώτικη….!!
Επόμενο άρθροΠολύ μαλακά κουλουράκια βουτύρου