Πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια

Φανταστείτε το… Χρυσαφένιες πατάτες, τραγανές απ’ έξω και αφράτες από μέσα, αγκαλιάζονται με ζουμερά κομμάτια μπέικον που λιώνουν στο στόμα. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια, γλυκά και μελωμένα, προσθέτουν μια πινελιά γεύσης που απογειώνει το πιάτο. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών, μια εμπειρία που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Αυτό το πιάτο, απλό αλλά συνάμα τόσο γευστικό, αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση. Σερβίρεται ζεστό, είτε ως κύριο πιάτο, είτε ως συνοδευτικό, και ταιριάζει τέλεια με ψητά κρέατα, σαλάτες ή ακόμα και μόνο του.

Η προετοιμασία του είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Απλά κόβετε τις πατάτες, το μπέικον και τα κρεμμύδια, τα ρίχνετε στην χυτρα με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρευουμε μέχρι να μελωσουν. Μέσα σε λίγα λεπτά, η κουζίνα σας θα πλημμυρίσει από μια λαχταριστή μυρωδιά που θα σας ανοίξει την όρεξη.

Υλικά

1 Κιλό πατάτες κομμένες στα τέσσερα
50 γρ. Βούτυρο
100 γρ. Μπέικον
2 Κρεμμύδια
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες τα ροδίζουμε με το βούτυρο αντί για βούτυρο μπορεί να βάλουμε και λάδι εγώ έβαλα και απ’ τα δύο . Έχουμε καθαρίσει τις πατάτες μας τις έχουμε κόψει στα τέσσερα και της ρίχνουμε στην χύτρα αλάτι και πιπέρι . Προσθέτουμε 1/2 Ποτήρι νερό και αν θέλουμε ένα κύβο ζωμό κρέατος . Κλείνουμε την χύτρα μας και βράζουμε το φαγητό μας για 10 λεπτά Από το σφύριγμα της βαλβίδας όχι παραπάνω .

Πατάτες με μπέικον και κρεμμύδια

Ανοίγουμε αμέσως σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό !!

Η Συνταγή είναι της Marianthi Kalogiros

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατάτες Ογκρατεν με μπέικον

Υλικά για 6 άτομα

1.000 γρ. | Πατάτες Φούρνου σε κυβάκια
1 φλιτζάνι | γάλα φρέσκο
1½ φλιτζάνι | κρέμα γάλακτος
3 | αυγά χτυπημένα
300 γρ. | μπέικον κομμένο σε κομματάκια
450 γρ. | κασέρι
150 γρ. | κεφαλογραβιέρα ή μετσοβόνε τριμμένο
βούτυρο ή μαργαρίνη για να αλείψετε το ταψί
λίγο | αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής:

Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψί διαμέτρου 30-32 εκατοστών. Απλώνετε σε μια στρώση τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε.


Ανάμεσα και πάνω από τις πατάτες σκορπίζετε το μπέικον.
Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και περιχύνετε τις πατάτες.
Ψήνετε το φαγητό στους 200° C σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30΄ .
Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και προσθέτετε τα τριμμένα τυρια, συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑέρινη Μους καφέ με Γεύση φουντουκιού: Φτιάξτε την Στιγμή και Εντυπωσιάστε
Επόμενο άρθροΤρίγωνα πανοράματος: Η τέχνη της απλότητας