Πατάτες στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί

Γεύση:

  • Η γήινη γεύση των πατατών συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή γεύση του ζαμπόν και την πλούσια γεύση του τυριού.
  • Η μπεσαμέλ προσθέτει μια κρεμώδη υφή και μια πινελιά βουτυρένιας γεύσης.
  • Η ρίγανη και το πιπέρι δίνουν μια ωραία πινελιά νοστιμιάς.

Υφή:

  • Οι πατάτες είναι μαλακές και αφράτες.
  • Το ζαμπόν είναι ελαφρώς μαστιχωτό.
  • Το τυρί είναι λιωμένο και κρεμώδες.
  • Η μπεσαμέλ δίνει μια βελούδινη υφή στο πιάτο.

Εμφάνιση:

  • Το πιάτο έχει ένα χρυσαφένιο χρώμα από το ψήσιμο.
  • Το τυρί είναι λιωμένο και χρυσαφένιο.
  • Η ρίγανη προσθέτει μια πινελιά πράσινου χρώματος.

Συνολικά:

  • Πρόκειται για ένα χορταστικό και νόστιμο πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
  • Είναι εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για οικογενειακά γεύματα.
  • Μπορείτε να το προσφέρετε ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο πιάτο, όπως μανιτάρια, μπρόκολο ή κρεμμύδι.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως γκούντα, μοτσαρέλα ή κεφαλοτύρι.
  • Μπορείτε να πασπαλίσετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Υλικά:

5-6 πατάτες
Τυρί (περίπου 100-150 γρ.)
Περίπου 30 γρ βούτυρο
Ριγανη
3 αυγά
Μοτσαρέλα (ή κίτρινο τυρί)
Μπεικον ή καπνιστό ζαμπον

Εκτέλεση:

Έβρασα τις πατάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 2) στη κατσαρόλα μέχτι να είναι μαλακές στο πηρουνι.
Μετά το έβγαλα, πρόσθεσα βούτυρο και τα πολτοποιούσα.
Αφού κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, ρίγανη και το αλάτι. Ανακάτεψα (πρέπει να βγει σαν χυλός) και έριξα σε ένα ταψί. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, με την κάτω και πάνω αντσταση με ανοιχτό τον αερα, για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα πασπαλίζω με μπεικον ψιλοκομμένο και μοτσαρέλα τριμμένη. Το ξαναβάζω στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά.
Έγινε πολύ νόστιμο. Δοκίμασέ το.

Πατάτες στο φούρνο με ζαμπόν και τυρί

Καλό απόγευμα!

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινό δροσιστικό Γλυκάκι
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με ντομάτες, ελιές και παρμεζάνα