Ρόλο πατάτας γεμιστό

Υλικά:

1 κιλό πατάτες, καλά τριμμένες
1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος (ή γάλα)
3 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
300 γρ. αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Έτριψα στο τρίφτη στο χοντρό μέρος ένα κιλό πατάτες
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις τριμμένες πατάτες, την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα), τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, δημιουργώντας ένα ορθογώνιο σχήμα.
Ψήνω για 20 με 25 λεπτά στους 170 βαθμούς ,βγάζω από το φούρνο αφήνω να κρυώσει λίγο (για να μπορέσω να το τυλίξω μετα) και βάζω γκούντα ,μοτσαρελα κ τ αλλαντικά (ότι θέλετε)
Τυλίγω σε ρόλο με τη βοήθεια της λαδόκολλας (την οποία αφαιρώ τώρα)
Ψηνω για άλλα 15 με 20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο κ έτοιμο..!

Αφήστε το ρολό να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της πατάτας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αλλαντικά με μανιτάρια, πιπεριές ή άλλα λαχανικά.
Μπορείτε να σερβίρετε το ρολό πατάτας με μια σάλτσα της αρεσκείας σας.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της Christina Korbaki

Προηγούμενο άρθροΜωσαϊκό Όνειρο: Νηστίσιμη απόλαυση που λιώνει στο στόμα!
Επόμενο άρθροΤα Κουλουράκια πορτοκαλιού της μαμάς