Λαχταριστά Κριτσίνια

Υλικά

μισή κούπα του νες ελαιόλαδο
μισή κούπα του νες κρασί λευκό
3 κουταλιές πεκορινο η τυρί τριμμένο ότι έχετε
1 καρότο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
μια τσιμπια αλάτι
μισό κουταλάκι μπέικεν
αλεύρι 1,5 κούπα και λίγο παραπάνω

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε λάδι, κρασί, καρότο, αλάτι, τυρί, μπεικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βάζετε την ζύμη για 15 λεπτά στο ψυγείο
Πάρτε μικρές δόσεις και πλαθετε σε κορδόνια 15-20 εκ.
Περάστε με σάλτσα για πίτσα τα πιτσίνια(χωρίς την σάλτσα έχουμε τα κριτσίνια) και μετά ρίξτε πάνω τριμενο τυρί (όχι γκούντα) μπορείτε να ρίξετε σουσάμι η ηλιόσπορο (κάντε ότι σχήμα θέλετε)
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω μέχρι να πατήσουν καλά και να πάρουν
ωραίο χρώμα .

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΜακαρόνια κοκκινιστά με κοτόπουλο