Πατατοσαλάτα

Η πατατοσαλάτα είναι ένα κλασικό πιάτο που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι. Μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Προσωπικά, μου αρέσει να πειραματίζομαι για να την αναβαθμίσω!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες βρασμένες
150 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ξύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε 1 κιλό πατάτες. Αφού κρυώσουν καλά, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Για το ντρέσινκ, σε έναν πολυκόφτη βάζουμε 150 ml ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι μέτριο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, μια χούφτα μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τις πατάτες μας με το ντρέσινκ, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο για να την απολαύσουμε δροσερή ή την απολαμβάνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Δείτε αν θέλετε αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα-Παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΡαβανί Νάξου: Η γεύση που μένει χαραγμένη στη μνήμη