Πατατοτυρόψωμο σε ένα τηγάνι
Αυτό το απλό ζυμαράκι, ελαφρώς τηγανητό, κρύβει μέσα του μια ακαταμάχητη γευστική έκπληξη: λιωμένη πατάτα και τυρί που λιώνουν στο στόμα!
Η τέλεια ισορροπία:
- Η τραγανή κρούστα αγκαλιάζει τρυφερά την αφράτη ζύμη.
- Η γλυκιά γεύση της πατάτας συνδυάζεται αρμονικά με την αλμυρή νοστιμιά του τυριού.
- Κάθε μπουκιά πλημμυρίζει από πλούσια γεύση και ζεστή αγκαλιά.
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή:
- Φτιάχνεται με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
- Η προετοιμασία είναι πανεύκολη και δε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
- Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
Δοκιμάστε το Πατατοτυρόψωμο και ανακαλύψτε:
- Μια γευστική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει.
- Μια ζεστή αγκαλιά γεμάτη νοστιμιά.
- Μια εύκολη και γρήγορη λύση για κάθε στιγμή της ημέρας.
Είτε το απολαύσετε ζεστό, είτε χλιαρό, είτε κρύο, το Πατατοτυρόψωμο θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή!
Υλικά
Πατάτα – 1 τεμάχιο
Μαγιονέζα – 1 κουταλιά της σούπας
Μοτσαρέλα – 250 γραμμάρια
Αλεύρι – 90 γραμμάρια
Γάλα – 3 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο – 30 γραμμάρια
Αλάτι – 1 πρέζα
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα, 10 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Πλάθουμε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
2. Βράζουμε τις πατάτες, πολτοποιούμε και ανακατεύουμε με μαγιονέζα. Τρίψτε το τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο 22 εκ. Βάζουμε το τυρί στο κέντρο. Πάνω πατάτες. Μετά επιπλέον τυρί.
Κλεινουμε τις άκρες στο κέντρο σαν πουγκι, αναποδογυρίζουμε και ανοίγουμε ξανά σε πάχος 1 cm.
4. Αλείφουμε το τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε το κέικ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Καλή όρεξη!