Πέννες στο φούρνο με μπέικον και μοτσαρέλα

Αυτό το εύκολο πιάτο ζυμαρικών με μπεικον και μοτσαρέλα είναι ένα υπέροχο φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! 

Υλικά 🛒

500g πέννες ή ζυμαρικά της επιλογής σας
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 (400g) κονσέρβες Ντομάτες κομμένες σε κύβους συν 1 μικρή κονσέρβα (200g)
200g μπεικον
4 κουταλιές της σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
300g Μοτσαρέλα κομμένη σε 12 μεγάλους κύβους
100g τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι

Επικάλυψη:
150g Μοτσαρέλα τριμμένη
Τοματίνια σε φέτες

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ντομάτες σε κύβους.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά αλλά όχι εντελώς.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε τα μισά σε ένα μεγάλο ταψί. Σκορπίζουμε από πάνω το μισο μπεικον και τοποθετούμε τους μεγάλους κύβους μοτσαρέλας ανάμεσα στα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε από πάνω το μισό τριμμένο τυρί. Περιχύνουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, το μπεικον, τα ντοματίνια σε φέτες, το τριμμένο τυρί, την τριμμένη μοτσαρέλα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 190C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει από πάνω.

Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πέννες με κιμά στο φούρνο

Πέννες με κιμά στο φούρνο

Υλικά συνταγής

5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λωρίδες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
400 γρ. μανιτάρια κονσέρβας σε φετάκια
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
αλάτι πιπέρι
300 γρ. πέννες
λίγο βούτυρο λιωμένο για άλειμμα του πυρέξ
2 φλ. τσαγιού τριμμένη μαλακή και γλυκιά κεφαλογραβιέρα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, ρίχνετε το μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να “μαραθούν” και μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτετε το κιμά, τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας, τη ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και διαλυθεί σε μικρά “κομπάκια”. Ρίχνετε 1/3 φλ. νερό σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κιμά για 30 λ περίπου ή μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πέννες σας, αλ τέντε, σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνετε και τις μεταφέρετε σε ένα βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ.
Αδειάζετε πάνω από τις πέννες το μείγμα κιμά, ανακατεύετε ελαφρώς με απαλές κινήσεις και από πάνω πασπαλίζετε τα τριμμένα τυριά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 15 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν και ροδίσουν ελαφρώς τα τυριά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ
Επόμενο άρθροΚριτσίνια σαν του φούρνου.