Ζυμαρικά με κρέμα μανιταριών και σπανάκι

Το πιο εύκολο πιάτο Ζυμαρικά με κρέμα μανιταριών και σπανάκι για την οικογένεια! Σ ένα τηγανι είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο σε μόλις 20 λεπτά. Σερβίρει 2 ατομα

Υλικά 🛒

450g νιόκι, άψητα ή πέννες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
1 Μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
250g Μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
100g Baby σπανάκι
Λίγες λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως
1 κρέμα γάλακτος (280 ml)
1 1/2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
Αλάτι πιπέρι

Μέθοδος:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό
μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το ζωμό κοτόπουλου, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε (η σάλτσα θα πήξει περισσότερο αφού προσθέσετε τα νιόκι). Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και τα νιόκι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το σπανάκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό ή απλώς μέχρι να μαραθεί
το σπανάκι.
Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Απολαμβάνω! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζυμαρικά με καπνιστό λουκάνικο

Θέλετε μια συνταγή για ένα νόστιμο δείπνο; Είναι μπροστά σου.
Τα ζυμαρικά με καπνιστά λουκάνικα και μια ωραία σάλτσα από κρέμα και ντομάτα ετοιμάζονται γρήγορα και χάρη στη σάλτσα γίνονται τρυφερά, ζουμερά και πολύ νόστιμα.
Τα καπνιστά λουκάνικα, το σκόρδο και ο βασιλικός προσθέτουν ένα ορεκτικό άρωμα στο πιάτο και το τυρί ενισχύει την κρεμώδη γεύση.

Υλικά

Μακαρόνια – 400 γρ
Καπνιστά λουκάνικα (ή καπνιστό λουκάνικο) – 150 g
Ντομάτα – 2 τεμ
Κρέμα 20% – 200 ml
Σκληρό τυρί – 150 γρ
Κρεμμύδι – 1 τεμ
Σκόρδο – 2 σκελίδες
Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός – για γεύση
Λάδι – 3 κουταλιές της σούπας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά οποιουδήποτε σχήματος, αλλά πρέπει να είναι από σκληρές ποικιλίες σιταριού,
ώστε να μην απλωθούν στη σάλτσα και να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους.
Αντί για καπνιστά λουκάνικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λουκάνικο.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτούς κύκλους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καπνιστά λουκάνικα.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας.

Περιχύνουμε τις ντομάτες με βραστό νερό και τις αφήνουμε για 1 λεπτό, στη συνέχεια αφαιρούμε τη λεπτή φλούδα και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Προσθέστε τις ντομάτες στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα λουκάνικα. Τηγανίζουμε τα κομμάτια ντομάτας για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι, προσθέτουμε βασιλικό, αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά


για άλλα 7-8 λεπτά. Η σάλτσα θα εξατμιστεί ελαφρώς και θα γίνει πιο πηχτή.

Όσο ψήνεται η σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με τα λουκάνικα, ανακατέψτε ώστε η σάλτσα να καλύψει εντελώς τα ζυμαρικά.
Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη και το προσθέτουμε στα ζυμαρικά.


Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το πιάτο σε ένα τηγάνι για 1 λεπτό να λιώσει το τυρί.
Τα ζυμαρικά με καπνιστά λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας-κρέμα είναι έτοιμα.
Ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να σερβίρεται αμέσως, ενώ το τυρί λιώνει και τραβάει ορεκτικά πίσω από το πιρούνι.

 

Σας αγαπώ 🤗🤗🤗