Πίτα με λουκάνικα και πουρέ πατάτας

Υλικά για 2 άτομα:

Πιτα :
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1 Φλιτζάνι Γάλα
2 αυγα
Πρέζα αλάτι
Φυτικό λάδι
2 πιάτα (22cm x 17cm).

Σάλτσα κρεμμυδιού:
25 g ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού Ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο
1/2 κγ μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 1/2 Φλιτζάνι ζωμό βοδινου
1 κουταλάκι βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά κορν φλάουρ/ανακατεμένο με λίγο νερό

τα υπόλοιπα:
Πατάτες πουρέ
Λουκάνικα
Κατεψυγμένος αρακάς

Εκτέλεση:

Σάλτσα κρεμμυδιού –
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες και τη ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέστε τα μυρωδικά, τη μουστάρδα, τη σάλτσα worcestershire και το ζωμό βοδινού.
Αφήνουμε να βράσει και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά. Προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι και το κορν φλάουρ και
σιγοβράστε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε το βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας) και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αλατοπιπερώνουμε.

Πίτα-
Προσθέστε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάντε μια λακούβα στη μέση. Σπάστε τα αυγά στη μέση και προσθέστε λίγο γάλα.
Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα με μπαλόνι, αρχίστε να ανακατεύετε και συνεχίστε να προσθέτετε το γάλα όσο προχωράτε μέχρι το μείγμα να μην έχει σβόλους. Αφήστε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220C.
Ρίξτε λίγο φυτικό λάδι ομοιόμορφα στα ταψάκια σας για να καλύψει πλήρως τη βάση και βάλτε το στο φούρνο να ζεσταθεί μέχρι να ζεσταθεί το λάδι (περίπου 15 λεπτά).
Ανακατεύουμε το κουρκούτι, αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε σε μια κανάτα.
Αφαιρέστε τα ζεστά ταψακια από το φούρνο. Ρίξτε προσεκτικά και ομοιόμορφα το κουρκούτι στα ταψακια.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε ανενόχλητο για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η πίτα.
Σερβίρετε αμέσως με πουρέ, λουκάνικα, αρακά και την σάλτσα.

Καλή Απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΓνωρίζατε ότι ο ζωμός των οστών είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία;
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ