Ζαμπόν και Μοτσαρέλα σε μια Πίτα
Αυτή η πίτα είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να γίνει με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Πλεονεκτήματα:
- Γρήγορη και εύκολη: Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα πικνίκ.
- Πλούσια σε γεύση: Το ζαμπόν και η μοτσαρέλα ταιριάζουν τέλεια και προσφέρουν μια πλούσια γεύση.
- Προσαρμόσιμη: Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι ή ελιές.
- Ποικιλία: Μπορείτε να φτιάξετε την πίτα με έτοιμη ζύμη ή να φτιάξετε τη δική σας ζύμη.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε τυρί χαμηλών λιπαρών για να μειώσετε τις θερμίδες.
- Προσθέστε λαχανικά για να κάνετε την πίτα πιο υγιεινή.
- Φτιάξτε τη δική σας ζύμη για να ελέγξετε τα υλικά.
- Ψήστε την πίτα σε μέτρια θερμοκρασία για να μην καεί.
Συνολικά:
Η πίτα γεμιστή με ζαμπόν και μοτσαρέλα είναι μια εύκολη, γευστική και προσαρμόσιμη συνταγή. Είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα πικνίκ.
Βαθμολογία: 4/5
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή;
Υλικά
600 g αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ
7 g μαγιά φρέσκια,
5 g ζάχαρη,
90 g βούτυρο,
310 ml γάλα,
15 g αλάτι,
1 αυγό
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, την προσθέτουμε στο αλεύρι και μετά την προσθέτουμε
ζάχαρη, βούτυρο και αυγό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 3 ώρες).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε με έναν πλάστη. Το πρώτο το γεμίζουμε κατά βούληση (εγω εβαλα ζαμπον και μοτσαρελα).
Τοποθετήστε το άλλο από πάνω για να το κλείσετε κλείνοντας καλά τις άκρες. Κόβουμε μερικά ορθογώνια (κόβουμε μόνο τη ζύμη από πάνω) βάζουμε λίγο τυρί (μόνο στις γραμμές κοπής).
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά και μετά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20/25 λεπτά
Η Συνταγή είναι του Daniela Giorgio Bresciani Bassanetti