Πίτα στο τηγάνι με χόρτα και φέτα

Μμμμ, πίτα στο τηγάνι με χόρτα και φέτα! Τι τέλεια επιλογή!

Ας δούμε τι με κάνει να ξεχωρίζω:

  • Η ζεστή, τραγανή κρούστα: Χρυσαφένια και πεντανόστιμη, αγκαλιάζει τρυφερά τη γέμιση.
  • Η πλούσια γέμιση: Αρωματικά χόρτα, ζουμερή φέτα και ίσως μια πινελιά από μυρωδικά, συνθέτουν μια γευστική πανδαισία.
  • Η ευκολία: Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε τα χόρτα της αρεσκείας σας, να παίξετε με τα τυριά, και να δημιουργήσετε την τέλεια πίτα για εσάς.
  • Η νοστιμιά: Απλά…μμμμ!

Πέρα από τα γευστικά προτερήματα, η πίτα στο τηγάνι με χόρτα και φέτα είναι:

  • Χορταστική: Ιδανική για ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα.
  • Πολύτιμη πηγή φυτικών ινών: Τα χόρτα προσφέρουν ευεξία και υγεία.
  • Κατάλληλη για vegetarians: Μια γευστική επιλογή χωρίς κρέας.
  • Οικονομική: Φτιάχνεται με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας.

Συνοψίζοντας:

  • Η πίτα στο τηγάνι με χόρτα και φέτα είναι ένα πιάτο γευστικό, θρεπτικό, εύκολο και οικονομικό.
  • Είτε την απολαμβάνετε ζεστή, είτε κρύα, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
  • Μην διστάσετε να δοκιμάσετε διάφορες παραλλαγές και να βρείτε την αγαπημένη σας!

Υλικά

250 γρ. αλεύρι 00
50 γρ. σιμιγδάλι
Αλάτι
200 ml περίπου ζεστό νερό
8 γρ. στιγμιαία μαγιά για πίτσα ή focaccia
400 γρ. Σέσκουλα
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
100 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση

Βραζουμε τα σέσκουλα και τα στραγγιζουμε
Τα Σοταρουμε σε τηγάνι με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και 2 σκελίδες σκόρδο και αλάτι

Σε ένα μπολ ανακατεύετε λίγο λίγο το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το νερό.
Ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λεία και χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη,
Βουτυρώστε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκατοστών, ανοίξτε το πρώτο φύλλο και βάλτε το στο τηγάνι,
βάλτε τα σέσκουλα στον πάτο και το τυρί σε μικρά κομμάτια από πάνω, καλύψτε το με το δεύτερο φύλλο, γυρίστε τις άκρες
Βάλτε το καπάκι και ψήστε σε χαμηλή φωτιά, ελέγχοντας κάθε τόσο, μόλις ροδίσει, γυρίστε το και ψήστε το μέχρι να ροδίσει
και από την άλλη πλευρά, θα χρειαστούν 7-8 λεπτά το πολύ ανά πλευρά 🥰❤️

Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με κρέμα φυστικιού
Επόμενο άρθροΣφολιάτα με κρέμα βανίλιας: Μια απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!