Γρήγορες πίτες με κεφίρ

Συστατικά:

Κεφίρ 2,5% 150 ml
Ζάχαρη 1 κουτ
Σόδα 1/3 κουτ
Αλεύρι 260 γρ
κίτρινο τυρί 200 γρ
Μαϊντανός 15 γρ
Άνηθος 15 γρ
Βούτυρο 30 γρ
Αλάτι για γεύση

Παρασκευή:

* Ανακατέψτε το κεφίρ, μια πρέζα αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα σε ένα μπολ.
Προσθέστε αλεύρι (230 γρ.) και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μπολ σκεπασμένη και την αφήνετε στην άκρη για να φουσκώσει.
* Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη, και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Ανακατέψτε το τυρί με τα αρωματικα βότανα.
* Ρίξτε αλευρι (30 g) στο τραπέζι, τυλίξτε τη ζύμη σε ένα λουκάνικο και κόψτε σε 6 ίσα μέρη.

* Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε μια λεπτή πιτα βάζετε τη γέμιση στη μέση. Κλείστε τη ζύμη, αφήνοντας μια τρύπα στο κέντρο, και στη συνέχεια ανοίξτε την σε μία επίπεδη πιτα με έναν πλάστη.
* Τοποθετούμε την πίτα σε ένα στεγνό, θερμαινόμενο τηγάνι, με την τρύπα προς τα κάτω, και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε και, αν χρειάζεται, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι για να μην φουσκώσει.
* Τηγανίζουμε με αυτόν τον τρόπο άλλες 5 πίτες και αλείφουμε το καθένα με βούτυρο (5 γρ. το καθένα).

πίτες με κεφίρ

Καλή όρεξη!

Саша Белькович РЕЦЕПТЫ / ПРОС

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι 🥒🥒🥒🥒🥒

Κολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι

Τέτοιες πίτες είναι πολύ δημοφιλείς, νόστιμες και σχετικά γρήγορες, μπορείτε να τις φτιάξετε και με γέμιση μανιταριών, φιλέτο κοτόπουλου. Αν σας περισσέψει βραστό κρέας/κοτόπουλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη γέμιση, μπορείτε να φτιάξετε και με λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, μμμ…

✅ Υλικά

Κολοκυθάκια – 500/600 γρ.
Αυγά – 1 τεμ.
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
Γιαούρτι – 1 κουταλιά της σούπας.
Μικρό κρεμμύδι – 1 τεμ
Μικρό καρότο – 1 τεμ
φρεσκο κρεμμυδακι ή μαιντανό
Σκελίδα σκόρδο – προαιρετικά
Μπέικιν πάουντερ στην άκρη ενός μαχαιριού.

✅ Γέμιση
Κιμάς – 300 γρ
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Καρότο – 1 τεμ
Μουστάρδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Φρέσκο κρεμμύδι/ή άλλα χόρτα
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά – για γεύση

✅ Προετοιμασία

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε τα καρότα σε μέτριο τρίφτη, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε κιμά, αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα κατά βούληση, μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη, προσθέτουμε στο τέλος τη μουστάρδα, προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια/χόρτα ψιλοκομμένα στην τελική γέμιση.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και με τα χέρια μας βγάζουμε το περιττό ζουμί.
Προσθέστε τριμμένο καρότο σε μέτριο τρίφτη, τριμμένο κρεμμύδι, προσθέστε το αυγό, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, αλάτι, τα μυρωδικά.
Τηγανίζουμε σε προθερμασμένο τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά.

Το απλώνουμε με ένα κουτάλι και το ισιώνουμε, σχηματίζουμε ένα στρογγυλό πιτακι της επιθυμητής διαμέτρου, μεγαλύτερο/μικρότερο, μεγαλύτερο – 3 κουταλιές το καθένα, μικρότερα – 2 κουταλιές το καθένα τηγανίζουμε κάτω από το καπάκι μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά στο ένα πλευρά –

σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά

Τηγανίζουμε άλλα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά κάτω από το καπάκι.
Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στη γέμιση πασπαλίστε πάνω από τον κιμά. Λατρεύω τέτοιες πιτουλες με τζατζίκι.

✅ Σάλτσα
Γιαουρτι + ψιλοκομμένα χόρτα + σκόρδο λιωμένο + ψιλοκομμένο αγγούρι.

Μαγειρέψτε με ❤️ Εχω πάντα ωραία γεύση!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με ψητές ντομάτες, μοτσαρέλα και ψωμί σαν κρουτόν
Επόμενο άρθροΜία συνταγή που θα σας μείνει: Τυροπιτάκια αφρός, αφράτα και νόστιμα