Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Για την Πίτσα Καρμπονάρα δεν θα δώσουμε τόσο σημασία στην πίτσα που θα φτιάξουμε αλλά στη ζύμη που θα φτιάξουμε είναι μία ζύμη πάσπαρτου θα δείτε ότι αρκετά συχνά την χρησιμοποιώ κρατηστε την γιατί κάνει για όλες τις αλμυρές παρασκευές να φτιάξετε ψωμί ατομικά ψωμάκια ντόνατς τηγανόψωμα πεϊνιρλί πίτσα ότι εσείς γουστάρετε

Χωρίς μίξερ χωρίς ζυγαριά!
Το ποτήρια χωράνε 220 γρ σε νερο

Υλικά 👇

Ζύμη
1+1/2 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγια
1 κγλ ζάχαρη
2 κσ ελαιόλαδο
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κγλ αλάτι
Ξεκούραση 15 λεπτά
Πίτσα καρμπονάρα
2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
15 φέτες μπέικον
3 ποτήρια γκούντα
4 πιπεριές

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ελαιόλαδο και ανακατευουμε.
Πρόσθεσε 3 ποτηρια αλεύρι στην αρχή. Ανακάτεψε καλά με μία μαριζ στην αρχή και μετά με το χερι.
Πρόσθεσε το αλάτι και ένα ακόμη ποτηρι αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη που κολλαει ελαφρώς.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 15-30 λεπτά.

Πίτσα:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχεις λαδώσει.
Απλώσε την κρέμα γάλακτος ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Πρόσθεσε το μπέικον, το τυρί και τις πιπεριές και λιγη κρεμα γαλακτος απο πάνω.
Ψήνε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Συμβουλές:

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε τυρί σου αρέσει.
Εάν την θελετε πιο αφράτη αντικαταστήσε το νερό με γάλα
Για μια πιο τραγανή πίτσα, μπορείς να προσθέσεις λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια της ζύμης πριν την ψήσεις.
Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά στην πίτσα σου, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια ή ελιές.
Καλή επιτυχία εύχομαι 🌺