Πιτσάκια

Ποιος δεν αγαπάει την πίτσα; Αυτό το λαχταριστό φαγητό αποτελεί αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας άπειρες δυνατότητες γευστικών συνδυασμών.

Σας παρουσιάζω μια συνταγή για εύκολα και νόστιμα πιτσάκια, που μπορείτε να φτιάξετε σε χρόνο μηδέν, για να απολαύσετε ζεστή, σπιτική πίτσα όποια στιγμή της ημέρας θελήσετε.

Mπορείτε να τα γεμίσετε ζαμπόν τυρί ελιές φέτα πιπεριές είναι μία ζύμη πολύ εύκολη και για όλα τα γούστα

 

Υλικά

για την ζύμη
100 ml χλιαρό γάλα
100 ml χλιαρό νερό
50 ml ηλιέλαιο
10 γρ ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
400 γρ αλεύρι

για την γέμιση
Τυρι που λιώνει
Γαλοπούλα καπνιστή
Πιπεριά κόκκινη η πράσινη
Ελιές η και λίγο κέτσαπ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, το νερό και το λάδι σε μια λεκάνη, ριχνουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Χωρίζουμε σε δυο μέρη το ζυμαρι και το ανοίγουμε σε φυλλο
Ριχνουμε το τριμμένο τυρί που λιώνει και τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά .
Τυλιγουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια πάχους δυο δαχτύλων .
Τα βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησιματος τα πατάμε λίγο με τη παλάμη μας και τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν λίγο.Και ψήνουμε στους 180 βαθμούς

Η Συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πιτσάκια Σαλιγκάρι

Πιτσάκια Σαλιγκάρι

Υλικά

Για τη ζύμη
2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
½ κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
σαλτσα
όποιο αλλαντικό θέλετε ( εγώ συνήθως βάζω γαλοπούλα)
κασέρι τριμμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη( εγώ βάζω κόκκινη)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για την πίτσα ρολό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.
Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).

Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε τα αλλαντικά , το τυρί και την πιπεριά. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες.
Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με σουσάμι: Τραγανή απόλαυση με νότες από την Ανατολή
Επόμενο άρθροΒραστό κέικ σε ατομικές μερίδες: Cupcakes υγρό με κακάο