Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ολο άρωμα και γλύκα !!!

    Υλικά

3/4 φλ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (που φουσκώνει μόνο του),
    ½ φλ. ψιλό σιμιγδάλι,
    1 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα,
    120 γρ. (½ φλ. ή 8 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,
    3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου,
    1 φλ. ζάχαρη,
    1 μεγάλο πορτοκάλι το ξύσμα (το πορτοκαλί μέρος μόνο) + 1/4 φλ. χυμό,
    1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας,
    1 κουταλιά μπράντι.

  Σιρόπι:
    ½ φλ. νερό,
    1/4 φλ. χυμό πορτοκαλιού, ½ φλ. ζάχαρη,
    ½ μεγάλο πορτοκάλι το ξύσμα (το πορτοκαλί μέρος μόνο),
    1 μικρό ξυλάκι κανέλα,
  

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνετε μια φόρμα ταψάκι , διαμέτρου 23 εκ. και (αν θέλετε) ντύνετε τον πάτο της με βουτυρωμένη αντικολλητική λαδόκολλα.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα και ύστερα προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά, περιμένοντας να απορροφηθεί το ένα πριν βάλετε άλλο. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέσα το μισό μείγμα του αλευριού, ύστερα το χυμό του πορτοκαλιού, το εσάνς βανίλιας και το μπράντι.
Τέλος, χτυπάτε μέσα το υπόλοιπο μείγμα του αλευριού.
Αδειάζεται το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε για 35 περίπου λεπτά ή μέχρι που ένα σουβλάκι που θα μπήξεται στο κέντρο του να βγαίνει στεγνό.

Στο μεταξύ, μέχρι να ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι:
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κοχλάσουν, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζεται το μείγμα για 10 λεπτά.
Το αποσύρετε από τη φωτιά.

 Όταν η πορτοκαλόπιτα είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο, την τρυπάτε σε πολλά σημεία με σουβλάκι και την περιχύνετε σιγά-σιγά με το σιρόπι.
Αφαιρείτε  την κανέλα και την αφήνετε να μείνει για 5-6 λεπτά πριν την ξεφορμάρεται να τραβήξει το σιρόπι !!.

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ