Μία υπέροχη πεντανόστιμη πραλίνα φυστικιού που θα την φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ή ακόμη να την φάτε και με το κουτάλι
Υλικά
110 γρ Φιστίκια χωρίς κέλυφος
40 γρ Ηλιέλαιο
380 γρ Ζαχαρούχο Γάλα
2-3 Σταγόνες πικραμύγδαλο (Προαιρετικά)
Λίγο Πράσινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα φυστίκια μόνα τους να τα καβουρδήσουμε σε μέτρια φωτιά
Τα καβουρδίζουμε για περίπου 5 λεπτά ώστε να βγάλουν τα ελαιά τους και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία πετσέτα
Τα τρίβουμε ανάμεσα στην πετσέτα με τον τρόπο που σας δείχνω ώστε να φύγουν τα περισσότερα φλούδια και να μας μείνει
πιο καθαρό το φυστίκι
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη στο multi και τα αλέθουμε πολύ καλά
Στο ενδιάμεσο μπορούμε να σταματήσουμε το multi να καθαρίσουμε τα τοιχώματα ώστε να γίνει πιο εύκολα και η δουλειά μας.
Οταν πλέον έχουμε μία ωραία παστα φυστικιού σταματάμε το multi προσθέτουμε το ηλιέλαιο και προαιρετικά δύο με τρεις σταγόνες
πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα
Οταν πλέον έχουμε την πραλίνα φυστικιού σταματάμε το multi προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και προαιρετικά μία σταγόνα ζαχαροπλαστικής με πράσινο χρώμα για ωραιότερο αποτέλεσμα και συνεχίζουμε λιγάκι το χτύπημα
Οταν πλέον έχουνεσματωθεί όλα τα υλικά μεταξύ τους κι έχουμε αυτό το ωραίο αποτέλεσμα της πραλίνας φυστικιού σταματάμε το multi και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ωραίο βάζο της επιλογής μας και είναι έτοιμο προς χρήση