Πρασόρυζο με καρότο και μανιτάρια

Το πρασόρυζο με καρότο και μανιτάρια είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο, που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Τα πράσα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο και φυλλικό οξύ. Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, κάλιο και φυτικές ίνες. Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και κάλιο.
Η συνταγή για το πρασόρυζο με καρότο και μανιτάρια είναι σχετικά απλή και μπορεί να γίνει με λίγα υλικά.
Το πρασόρυζο με καρότο και μανιτάρια είναι ένα πιάτο που μπορεί να απολαύσετε όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ιδανικό για το χειμώνα, καθώς είναι ζεστό και χορταστικό. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί κρύο το καλοκαίρι.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο πρασόρυζο με καρότο και μανιτάρια:

Χρησιμοποιήστε φρέσκα πράσα και καρότα για να δώσετε στο φαγητό την καλύτερη γεύση.
Μην σοτάρετε τα πράσα και τα καρότα για πολύ ώρα, καθώς θα μαλακώσουν και θα χάσουν τη γεύση τους.
Προσθέστε το ρύζι στο φαγητό όταν τα λαχανικά είναι ακόμα λίγο τραγανά.
Μην ανακατεύετε το φαγητό συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, καθώς θα σπάσει το ρύζι.

Υλικα

1 πράσο,
1 καρότο για χρώμα,
2-3 μανιτάρια,
1 φλ.ρύζι πλυμένο,
1 κρεμμύδι.
μπαχαρικά – ρίγανη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Τηγανίζω όλα τα λαχανικά, μετά προσθέτω το ρύζι, τα μπαχαρικά – ρίγανη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, αλάτι.
Ρίχνω νερό και στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμο.

Η Συνταγή είναι της κας Dhmhtra Merdzhanova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πρασόρυζο κοκκινιστό με αυγά στο φούρνο

Πρασόρυζο κοκκινιστό με αυγά στο φούρνο

🍽️ Υλικά🍴

1 κιλό Πράσα 🥬
50 γρ Ρύζι 🍚
1 Κρεμμύδι 🧅
Ελαιόλαδο 🫒
Άνηθος Μαύρο πιπέρι
3 αυγά 🥚
Κόκκινη πιπεριά
Ηλιέλαιο 🌻
Σάλτσα ντομάτας🍅

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε μισό ποτήρι ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια περίπου 3-5 cm μήκος και αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει μες στην κατσαρόλα να σοταριστεί και ανακατεύουμε έτσι ώστε να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κομμάτια πράσου και ξεκινάμε και τα μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.

Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το πιπέρι αλάτι και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο έχουμε διαλύσει σε 1 κουπα ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
Μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 15 με 20 λεπτά να μαλακώσει το πράσσο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι πιπέρι αυξάνουμε λίγο τη φωτιά μας ρίχνουμε και αλάτι και ξανά σκεπάζουμε μέχρι το φαγητό μας να δεσει τη σάλτσα του δοκιμάζουμε με ένα κουτάλι να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι.

Αδειάζουμε την κατσαρόλα μας σε ένα πυρέξ ή σε ένα στρογγυλό ταψάκι και σπάμε και ρίχνουμε μέσα 3 ολόκληρα αυγά και αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη πάπρικα πάνω από κάθε αυγό και στο υπόλοιπο ταψί.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο ραντίζουμε καλά με ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο στους 240 βαθμούς για 15 λεπτά όταν το βγάλουμε το φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣτιφάδο Νηστίσιμο με Μανιτάρια: Απλά Υπέροχο!
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια από κουνουπίδι