Βίγκαν κεφτέδες με πατάτες φούρνου

Αυτά τα ειδικά Βίγκαν μπιφτεκάκια θα σας συναρπάσουν! Εύκολα και νόστιμα με φακές για vegan και vegetarian φίλους και όχι μόνο!

Υλικά

200 γρ. φακές, βρασμένες
100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 καρότο, τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Πατάτες φουρνου

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Σε ένα μούλτι, προσθέτουμε τις φακές και τις πολτοποιούμε καλά.
Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το καρότο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτεκάκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και ψήνουμε σε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.

Καλή απόλαυση

Людмила Данова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτέδες τηγανητοί

Κεφτέδες τηγανητοί

Συστατικά:

✓ 500 γραμμάρια κιμά
✓ 1 αυγό
✓ κρεμμύδι 1
✓ σκελίδα σκόρδο 2
✓1 ματσάκι μαϊντανό
✓ φέτες ψωμί 3
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι.
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας.

Για τηγάνισμα:
Φυτικό λάδι

Πως να τους φτιάξεις:

1 Βάλτε τον κιμά, τα αυγά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο ψωμί, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Και το ζυμώνουμε καλά
2 Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία του ζυμώματος, παίρνουμε κομμάτια από μπαλάκια κρέατος και τα πλάθουμε
3 Παίρνουμε το λάδι στο τηγάνι μας και βάζουμε τους έτοιμους κεφτέδες μας και ψήνουμε αναποδογυρίζοντάς τους συνεχώς.

ΠΗΓΗ: Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΤο Τέλειο Σοκολατένιο Κέικ/ΜΠΡΑΟΥΝΙ
Επόμενο άρθροΚορμός σοκολάτας (Μωσαΐκο)