Προφιτερολ

Το προφιτερόλ είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που αποτελείται από σουδάκια γεμισμένα με κρέμα πατισερί και γαρνιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό με πλούσια γεύση και υφή, που συνδυάζει την τραγανή κρούστα των σου, την κρεμώδη γέμιση και τη σοκολατένια σάλτσα.

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο
3/4 κουπας κακάο (κοσκινισμένο)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρίσεις
2 κούπες ζάχαρη
2 Φάκελοι κρέμα για μιλφέιγ
1200 μλ γάλα για την κρέμα μιλφειγ
20 σουδακια
1 σαντιγι πράσινη με μισό πακέτο άχνη .

Εκτέλεση

Κρατάμε 1 ποτήρι από το 1 λίτρο γάλα και το ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός με το αλεύρι και το κακάο σε μια λεκανιτσα . Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα στη κατσαρόλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί αρκετά.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα που φτιάξαμε με το γάλα το κακάο και το αλευρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει χαμηλώνουνε το μάτι της κουζίνας.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει να κάνει φούσκες ειναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ το σκεπάζουμε ακουμπώντας πάνω του μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει το χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει. Φτιάχνουμε την σαντιγι, φτιάχνουμε και την κρέμα μιλφειγ χτυπώντας με το γάλα που αναγράφει στην συσκευασία βαζούμε περίπου την μισή σαντιγη μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε περίπου την μισή σε ένα μπολ .

Τρυπάμε τα σου από κάτω με την μυτη απο το κορνε

τα γεμίζουμε με την κρέμα τέλος ριχνουμε όλη την σοκολάτα που έχουμε στο μπολ από πάνω και γαρνίρουμε με σαντιγι


Σαντιγί βάζω και ενδιάμεσα από τα σου πριν ρίξω την σοκολάτα.
Συνταγή για τα σου κάνω του Παρλιάρου η υπάρχουν και έτοιμα το βάζουμε ψυγείο να παγώσει!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Kastamoniti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ νηστίσιμο!

Νηστισιμο Προφιτερολ

Κρέμα λευκή
600ml νερό
280 γρ ζάχαρη
180γρ νισεστε
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη
2 βανιλιες
Χυμός 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το κρύο νερό με το νισεστε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και τα βαζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλα μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Το βάζουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
500ml νερό
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αγλυκο κακάο
40 γρ νιζεστε
40 γρ αλεύρι
80γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες

Σε κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το νισεστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Συναρμολογηση :
Σε ατομικα μπολάκια ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρέμα, λίγα μπισκότα τριμμενα και από πάνω κρέμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας αλάδωτο, θα παραλειψουμε τη μαργαρίνη και τα μπισκοτα και ενδιάμεσα θα βάλουμε φρυγανιά σιροπιαστή.
Αντί για σου βάζουμε μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή Μιράντα. Μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κέικ ή λουκουμάδες και να τους γεμίσουμε με τη λευκή κρέμα.
Μπορούμε να στολίσουμε το προφιτερόλ με φυτική σαντιγί και αμύγδαλα τριμμενα.
Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια: Αφράτα, Πεντανόστιμα και Πολύ Εύκολα
Επόμενο άρθροΜελιτζανοπιτάκια: Το απόλυτο ορεκτικό