Ψαρονέφρι σε σάλτσα κρασιού
Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά ένα νόστιμο φαγητό, είναι μια εμπειρία! Το ψαρονέφρι, τρυφερό και ζουμερό, αγκαλιάζεται από μια πλούσια σάλτσα κρασιού, αρωματισμένη με μυρωδικά και μπαχαρικά. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων, με το γλυκόξινο της σάλτσας να ισορροπεί τέλεια με την αλμυρή γεύση του κρέατος.
Τι κάνει αυτό το πιάτο ξεχωριστό:
- Η σάλτσα: Η σάλτσα κρασιού είναι η βασίλισσα αυτού του πιάτου. Φτιαγμένη με λευκό ή κόκκινο κρασί, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, εμπλουτίζεται με κρεμμύδι, σκόρδο, μυρωδικά και μπαχαρικά, δημιουργώντας ένα αρωματικό και γευστικότατο αποτέλεσμα.
- Το ψαρονέφρι: Το ψαρονέφρι είναι ένα κομμάτι κρέατος που ταιριάζει ιδανικά για σοτάρισμα ή ψήσιμο. Είναι τρυφερό και ζουμερό, και απορροφά υπέροχα τα αρώματα της σάλτσας.
- Η αρμονία: Η ισορροπία γεύσεων και υφών είναι αυτό που κάνει αυτό το πιάτο τόσο ξεχωριστό. Η τρυφερότητα του κρέατος, η πλούσια σάλτσα και η τραγανή κρούστα συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας μια γαστριμαργική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.
Πού ταιριάζει:
- Κυρίως πιάτο: Το Ψαρονέφρι μεθυσμένο σε σάλτσα κρασιού αποτελεί ένα ιδανικό κυρίως πιάτο για ένα ξεχωριστό γεύμα.
- Γιορτινό τραπέζι: Η κομψότητα και η γεύση του το καθιστούν ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις.
- Ρομαντικό δείπνο: Η αρωματική σάλτσα και η τρυφερότητα του κρέατος δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ρομαντισμού.
Συστατικά:
– 1 χοιρινό κοντρα φιλέτο
– 6 σκελίδες σκόρδο
– 2 καρότα
– 1/2 πράσινη πιπεριά
– 1/2 κόκκινη πιπεριά
– 1/2 κίτρινη πιπεριά
– 150 ml λευκό κρασί
– Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– Πιπέρι
– Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβω και τα δύο καρότα σε λωρίδες ζουλιέν, όπως και τις πιπεριές και το σκόρδο το σπαω με μαχαιρι
Κόβω το φιλετο σε φέτες. Έβαλα λίγο αλάτι και πιπέρι και απο τις δυο μεριες.
Βάλτε ένα βαθυ τηγανι λίγο λάδι και περιμένετε να ζεσταθεί μόλις ζεσταθεί το λάδι,
θα προσθέσω τα κομμάτια του ψαρονέφρι πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί όταν τηγανίζεται πιτσιλίζει και το λάδι είναι πολύ καυτό.
θα το κάνω από τη μια πλευρά και θα τα γυρίσω όταν ροδίσουν και θα τα βγάλουμε
Μολις έχει παρει χρώμα και απο τις πλευρές το βγαζω σ ένα πιατο.
Μέσα στο ιδιο λάδι θα ριξω το σκόρδο και θα προσθέσω τα υπόλοιπα λαχανικά, τις πιπεριές και τα καρότο, και περιμένω να μαλακώσουν , η φωτιά είναι στο νούμερο 5 και σκεπάζουμε με καπάκι και ανακατευουμε ενδιάμεσα
Οταν έχω ήδη τις πιπεριές ποσέ με το σκόρδο και με το καρότο, μου πήρε περίπου επτά λεπτά για να γίνουν προσθέτω πισω στο τηγανι με τα λαχανικα το κρεας μισό ποτήρι λευκό κρασί θα περιμένω να μειωθεί ανακατευω ενδιαμεσα και θα έχουμε το κόντρα φιλέτο σχεδόν έτοιμο όταν δεσει και η σάλτσα
Σερβιρουμε σε πιάτο με την υπέροχη σάλτσα και συνοδευόμενο από πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινό φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα μανιτάρια με ζυμαρικά
Η Συνταγή αυτή είναι από το craftycookingbyanna
Συστατικά
800 gr έως 1 κιλά χοιρινό φιλέτο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Μανιτάρια Portabella 400γρ σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι ή κορν φλαουρ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
φρέσκο σχοινόπρασο, θυμάρι, άνηθο ή μαϊντανό, για γαρνιτούρα
Οδηγίες
Κόψτε το φιλέτο χοιρινού κρέατος σε πολλά κομμάτια, πάχους περίπου 2,5 εκ.
Σε μια μεγάλη πλάκα ή χρησιμοποιήστε μια τσάντα (ευκολότερο να ανακατεψετε) ανακατέψτε αλεύρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα και αλάτι / πιπέρι.
Αλευρώστε με το μείγμα το χοιρινό και τα ρίχνουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος.
Μειώστε τη φωτιά στο μισό, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο.
Προσθέστε φέτες κρεμμυδιού και μανιτάρια στο τηγάνι.
Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και καραμελωθούν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε 2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλαουρ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε λευκό κρασί και ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας όλα τα κομμάτια στο κάτω μέρος του τηγανιού.
Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι γιαουρτι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμας).
Βάλτε το μαγειρεμένο χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά έως ότου η σάλτσα πήξει σε μια σάλτσα (θα πήξει περισσότερο όσο σερβίρετε).
Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι, στη γεύση.
Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες σε ένα πακέτο.
Προσθέστε στο τηγάνι και ανακατέψτε με τηννκρεμώδη σάλτσα μανιταριών.
Γαρνίρετε με σχοινόπρασο, θυμάρι, άνηθο ή φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Η Συνταγή αυτή είναι από το craftycookingbyanna