Ψητά λαχανικά με σάλτσα ντομάτας
Αρώματα που ξυπνούν μνήμες:
- Η γλυκιά μυρωδιά των ψημένων κολοκυθιών αγκαλιά με τα αρώματα από τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.
- Το σιγοβρασμένο σκόρδο που δίνει μια πινελιά ζεστασιάς στη σάλτσα ντομάτας.
- Ο φρέσκος μαϊντανός που προσθέτει μια νότα δροσιάς.
Χρώματα που ζωντανεύουν το πιάτο:
- Το λαμπερό πράσινο από τα κολοκυθάκια.
- Το ζωηρό κόκκινο από τις πιπεριές.
- Το χρυσαφένιο από τα κρεμμύδια.
- Το πορτοκαλί από τη σάλτσα ντομάτας.
Ένα πιάτο που:
- Είναι ιδανικό για οσους νηστεύουν και vegans.
- Προσφέρει μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή.
- Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.
- Είναι εύκολο στην παρασκευή του και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
Συνοψίζοντας:
Αυτό το πιάτο με τα ψητά λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας είναι μια πραγματική απόλαυση για τις αισθήσεις. Είναι γευστικό, υγιεινό και πανέμορφο!
Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες (περίπου ½ cm,)
2κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες σε μικρά κομμάτια
5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή 1 κουτί 400 gr κονσέρβα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια ρίγανη
Θαλασσινό αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία & Εκτελεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC.
Βάλτε τα κομμένα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα ταψί κουζίνας.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με τα λαχανικά.
Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τη κονσέρβα ψιλοκομμένης ντομάτας.
Ρίξτε το νερό.
Ρίξτε τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (200 C), ακάλυπτο για 20 λεπτά.
Μετά από 20 λεπτά, ανακατέψτε τα λαχανικά και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ψηνονται στις άκρες.
Σερβίρετε ζεστό ως συνοδευτικό για ψητά φούρνου και σχάρας.