Ψωμάκια μπριός γεμιστά

Μοιράζομαι μια συνταγή για ψωμάκια μπριός με  μια υπέροχη ζύμη που μπορείτε να κάνετε τα πάντα με αυτήν, απλά προσαρμόστε τη ζάχαρη. Η ζύμη είναι απαλή, αέρινη και βγαίνει πάντα ωραία.

Αφράτα, μαλακά και γευστικά, τα ψωμάκια μπριός γεμιστά αποτελούν μια ακαταμάχητη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Η ζύμη μπριός, φημισμένη για την απαλή υφή της, αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση που ξυπνάει τις αισθήσεις.

✅ Υλικά

Γάλα-250 ml
Νωπή μαγιά – 20 g
Αυγά – 1 τεμ
Λάδι – 3 κ.σ
Βούτυρο – 20 γραμμάρια (μην λιώσετε μέχρι να ζεσταθεί)
Αλάτι – 1/2 κουτ
Ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας (για γλυκιά γέμιση 6 κσ)
Αλεύρι-450/500 (εγώ χρησιμοποίησα 470 γρ.)

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη μαγιά με 1 κουταλιά ζάχαρη, ρίχνουμε χλιαρό γάλα, προσθέτουμε 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι κοσκινισμένο από τη συνολική ποσότητα, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε, βάζουμε σε ζεστό μέρεος για περίπου 10-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ο αφρός.

Προσθέτουμε στο μείγμα την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό), προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι, ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα απαιτούμενα μέρη, πλαθουμε μπαλακια, σκεπάζουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα ψωμάκια όπως θέλουμε (αν ειναι να βάλουμε γέμιση τα ανοιγουμε και βάζουμε την γεμιση).
Στρωνουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε τα ψωμακια, αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 20 λεπτά, 5 λεπτά πριν το ψήσιμο, αλείφουμε κρόκο + 1 κουταλιά της σούπας νερό/γάλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, πάνω/κάτω για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

✅Γεμιση με κρεμμύδια και κιμα ή νουτέλα για γλυκά ψωμάκια
Σωτάρετε το κιμά και το κρεμμύδι και καρότο και στη συνέχεια προσθέστε αλάτι, πιπέρι μπαχαρικά κατά βούληση. Προσθέτω λίγο ζωμό για να είναι ζουμερή η γέμιση.

Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση ❤️ Να είναι όλα επιτυχημένα!

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμάκια Μπριός χωρίς αυγά

Υλικά

200 ml ζεστό νερό.
7 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
350 γραμμάρια αλεύρι 00
50 γραμμάρια ζάχαρης
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
45 γρ βούτυρο

Παρασκευή

Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά μπύρας σε ζεστό νερό. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά για να ενεργοποιήσετε τη μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη γίνει ομοιογενής προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μέρη, ανοίξτε τα και τυλίξτε τα.
Μεταφέρουμε τα ρολά στην φόρμα και αφήνουμε ανεβείτε για 1 ώρα.


Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά.
Βρέξτε το ψωμί μπριός με λιωμένο βούτυρο.

Καλή Απόλαυση