Το Μοσχαράκι στιφάδο της κας Ελινα Σκλαβου χαρακτιρίζεται από την μυρωδάτη σάλτσα του με τα κρεμμυδάκια, τα μπαχαρικά και το κρασί, σε συνδυασμό με το μαλακό μοσχαράκι, που δημιουργούν ένα γεύμα που θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.

Υλικά:

600 γραμμάρια χτένι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μερίδες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
3 δαφνόφυλλα
2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το άλλο σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
7-8 μπαχάρια
5-6 γαρίφαλα
Κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
Μισή κονσέρβα ντοματίνια κονκασέ
Ένα ξυλάκι κανέλας
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, ζεματισμένα και καθαρισμένα
Ζωμός από το βράσιμο του κρέατος

Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε μερίδες και το σοταρω καλά σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και αρκετούς κόκκους πιπέρι.
Σκεπαζω με νερό, ρίχνω τα δαφνοφυλλα και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου μιάμιση ώρα.
Σε μεγάλο γουόκ ή σε βαθύ τηγάνι τσιγαριζω σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια(1 ψιλοκομμένο και 1 σε ροδελες),σκορδο,μπαχάρια και 5-6 καρφακια γαρύφαλλο.
Σβηνω με κόκκινο κρασί, προσθέτω πελτε, μισή κονσέρβα ντοματακια κονκασε και ένα ξυλάκι κανέλας.
Προσθετω τα κρεμμυδάκια για στιφάδο που είχα ήδη ζεματισει και καθαρίσει αλατι πιπέρι και συμπληρώνω ζωμό από το κρέας μέχρι να σκεπαστούν καλά.
Βραζω 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα, προσθέτω το κρέας, λίγο ακόμη ζωμό αν χρειαστεί, σκεπάζω και σιγοβράζω περίπου μισή ώρα.

Καλή Επιτυχία!!