Αυτά τα αφράτα και γευστικά κριτσίνια καρότου συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με την απόλαυση, χάρη στα θρεπτικά συστατικά του καρότου και την πλούσια γεύση των μπαχαρικών. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εντάξουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
60 γραμμάρια λευκό κρασί
50 γραμμάρια ούζο
3-4 καρότα μέτρια ωμά (περίπου 250 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον μετριο τρίφτη.
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το λευκό κρασί, το ούζο και τα τριμμένα καρότα.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και σχηματίζουμε μακρόστενα κριτσίνια.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα κριτσίνια για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.
H Συνταγή είναι της κας Φωτεινη Γκουμεα