Τα τυροκούλουρα είναι ένα αγαπημένο σνακ, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Η αφράτη τους υφή και η πλούσια γεύση τυριού τα κάνουν ανάρπαστα. Ας δούμε μια συνταγή για να τα φτιάξουμε σπιτικά:
Υλικά:
450 ml χλιαρό νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100 ml ηλιέλαιο
750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
500 γραμμάρια τριμμένο τυρί γκούντα (ή άλλο τυρί της επιλογής σας)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη, και την ξηρή μαγιά ,ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ρίχνουμε το ηλιέλαιο
και τελευταίο το αλεύρι με το αλάτι έχουμε μια ζύμη εύπλαστή και τη βάζουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα, στη συνέχεια αλευρώνουμε τα χέρια κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως πόσα θέλουμε να φτιάξουμε τα κάνουμε μπαστούνια βάζουμε τυρί πάνω στον πάγκο ρολάρουμε πάνω στο τυρί δύο μπαστουνάκια το ένα πάνω στο άλλο, στριφογυρίζουμε και τα κάνουμε κουλούρι ή πλεξίδα τα αφήνουμε να ξεκουραστούνε για ένα τέταρτο με μισή ώρα
και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα
καλή σας επιτυχία🥰
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσό Σκουφάκι μέλη Ioanna Koulouri