Ροστ Μπιφ με Μακαρόνια

Το ροστ μπιφ με μακαρόνια είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κρέατος με την υφή και την ευελιξία των ζυμαρικών. Είτε το προτιμάτε ως οικογενειακό γεύμα, είτε ως γρήγορο και χορταστικό δείπνο για δύο, αυτό το πιάτο σίγουρα θα σας ικανοποιήσει.

Υλικά:

1,5 κιλό χτένι μοσχαριού
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 καρότα, κομμένα σε καρέ
2 κοτσάνια σέλερυ, ψιλοκομμένα
400γρ τριμμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κόκκοι πιπεριού, κόκκοι μπαχαριού, δάφνη
Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Προαιρετικά: 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:

Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερυ και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τον πελτέ και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Σβήστε με το κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά (εκτός από τη δάφνη) και ζάχαρη.
Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Ψήστε το χτένι στο φούρνο ή σε τηγάνι, μέχρι να ψηθεί καλά.
Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Προσθέστε το ψημένο χτένι στη σάλτσα και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέστε τη δάφνη.
Σερβίρετε το ροστ μπιφ με μακαρόνια (τα οποία έχετε βράσει ένα πακετο με τον κλασικό τρόπο) και περιχύστε με τη σάλτσα.

Προσαρμογές:

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη σάλτσα, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή μελιτζάνες.
Αν θέλετε πιο πικάντικο φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι ή πιπέρι καγιέν.
Για πιο γήινη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μαντζουράνα ή ρίγανη στη σάλτσα.

Συμβουλές:

Φροντίστε το κρέας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.
Μην ψήνετε υπερβολικά το κρέας, γιατί θα γίνει σκληρό και ξερό.
Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε, για να διατηρήσει τα υγρά του.
Περιχύστε άφθονα με σάλτσα στα μακαρόνια πριν τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Flora Marousaki

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ-express: Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο ρεκόρ!
Επόμενο άρθροΚέικ-τουρτα ή το λεγόμενο Frankfurter Kranz