Απαιτούμενα συστατικά:
4 αυγά,
ένα ποτήρι ζάχαρη
ένα ποτήρι λάδι,
ένα ποτήρι γάλα,
2 ποτήρια σιμιγδάλι,
2 σακουλάκια μπέικιν πάουντερ,
2 κουταλιές αλεύρι,
ξύσμα από ένα λεμόνι.
για το σιροπι
350 ml νερό,
δύο ποτήρια ζάχαρη,
λεμόνι (κομμένο σε ροδέλες)
λίγα αμύγδαλα καθαρισμένα ή αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε λάδι και γάλα. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και μετά προσθέτουμε στο μείγμα.
Αφήστε το να σταθεί για πέντε με 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, αλείφουμε με βούτυρο μια μικρή τετράγωνη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, όσο ψήνεται το κέικ, φτιαχνουμε το σιροπι. Ψήνουμε το κέικ για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε τ0 ραωανι να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κύβους.
Πιέστε ένα αμύγδαλο σε κάθε κύβο και μετά περιχύστε το γλυκό ομοιόμορφα με το σιροπι