Ρεβυθάδα αρωματική φούρνου
Μία ρεβιθάδα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!! Πιο αρωματική και γευστική δεν γίνετε
Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα κομμάτια καρέ
1 κύβο κνορ λαχανικών τον οποίο ξύνουμε με το μαχαίρι
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μεγάλη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμάς
αλάτι πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού λάδι
2 καρότα κομμένα σε ισόπαχες ροδέλες
λίγο ξερό βασιλικό για το σερβίρισμα
2 κουταλιές σούπας σόδα για τα ρεβύθια
Εκτέλεση
Πλένουμε και βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και μέσα στο σουρωτήρι ρίχνομαι την σόδα τα ανακατεύουμε ένα κουτάλι και τα αφήνουμε ένα τεταρτάκι.
Τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε μέσα στην γάστρα .
Βάζουμε νερό τόσο όσο να σκεπάζει τα ρεβίθια.
Σκεπάζουμε με την γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο προθερμασμένο .
Ανοίγουμε την γάστρα και προσέχουμε να έχουν λίγη σάλτσα ,αν έχει σωθεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρει 2 –3 βράσεις .
Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω λίγο ξερό βασιλικό .Καλή όρεξη σ αυτό το απίθανα γευστικό φαγητό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ