Το ρυζόγαλο της Αργυρώς είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές. Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι μια παραδοσιακή συνταγή που διατηρεί τη γεύση και την υφή του κλασικού ρυζόγαλου.

Τα βασικά υλικά της συνταγής είναι το ρύζι, το γάλα, η ζάχαρη και η μαστίχα. Το ρύζι χρησιμοποιείται για να δώσει στο ρυζόγαλο την κρεμώδη του υφή και τη γλυκιά του γεύση. Το γάλα είναι το κύριο συστατικό του ρυζόγαλου και του δίνει την πλούσια του γεύση. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται για να δώσει στο ρυζόγαλο την επιθυμητή γλυκύτητα. Η μαστίχα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό συστατικό που προσδίδει στο ρυζόγαλο μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Η συνταγή της Αργυρώς είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση. Αρχικά, το ρύζι βράζει με λίγο νερό και αλάτι για να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προστίθεται το γάλα, η ζάχαρη και η μαστίχα και το ρυζόγαλο σιγοβράζει μέχρι να πήξει.

Το ρυζόγαλο της Αργυρώς είναι ένα γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο. Μπορεί να καταναλωθεί σκέτο ή με διάφορα toppings, όπως κανέλα, καρύδια ή σοκολάτα.

Ακολουθούν μερικά σχόλια για το ρυζόγαλο της Αργυρώς:

  • Η γεύση του είναι πλούσια και ισορροπημένη. Η μαστίχα προσδίδει στο ρυζόγαλο μια ξεχωριστή γεύση που δεν συναντάται σε άλλες συνταγές.
  • Η υφή του είναι κρεμώδης και απαλή. Το ρύζι έχει μαλακώσει σωστά και δεν έχει σβωλήνει.
  • Η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση και το ρυζόγαλο γίνεται γρήγορα και εύκολα.

Συνολικά, το ρυζόγαλο της Αργυρώς είναι ένα εξαιρετικό γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και την υφή του.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Το Ρυζόγαλο 

Το Ρυζόγαλο 
Υλικά

100 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
50 ml κρύο φρέσκο γάλα (για να αραιώσω το κορν φλουρ)
2 κ.σ. κορν φλουρ
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
ξύσμα από ένα λεμόνι (ακέρωτο)
1 πρέζα αλάτι
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Γεμίζω μία κατσαρόλα με 2 δάχτυλα νερό και ρίχνω το ρύζι να βράσει για 20-25′ ωσότου μαλακώσει κι αφήσει τον χυλό του. Κατά την διάρκεια του βρασμού το ρύζι απορροφάει νερό, γι’ αυτό όταν βλέπω ότι στεγνώνει προσθέτω κι άλλο νερό από τον βραστήρα για να συνεχίσει ο βρασμός μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι και να μην «κρατάει» καθόλου. Κατά το βράσιμο ανακατεύω τακτικά.

Στο τέλος θα έχει δημιουργηθεί ένας μαλακός χυλός ρυζιού και το ρύζι δεν θα πρεπει “κρατσανίζει”
Κατόπιν προσθέτω το γάλα κι αφού βράσει για 10′ ακόμα,αφαιρώ με την τρυπητή κουτάλα 2 γεμάτες κουταλιές από το ρύζι (το οποίο εξαρχής ήταν περισσότερο προκειμένου να αφήσει τον χυλό του) κι αφήνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα. Το γάλα σε αυτήν την φάση θα πρέπει να έχει ήδη γίνει ελαφρά παχύρευστο.

Σε ένα μπολ, αραιώνω το κορν φλουρ με το λίγο κρύο γάλα, ανακατεύω καλά να διαλυθεί και ρίχνω λίγο από το βραστό γάλα της κατσαρόλας να πάρει θερμοκρασία. Επιστρέφω στην κατσαρόλα κι ανακατεύω.
Ρίχνω τον φλοιό λεμονιού, την ζάχαρη και την πρέζα αλατιού, δίνω μία τελευταία βράση ανακατεύοντας και τραβάω το βραστό ρυζόγαλο από την φωτιά. Τώρα το ρυζόγαλο έχει δέσει όσο χρειάζεται.

Το αδειάζω ζεστό όπως είναι στα μπολάκια και το αφήνω να κρυώσει προτού το βάλω στο ψυγείο.
Το σερβίρω αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο με λίγη πασπαλισμένη κανέλα.

Καλή Απόλαυση