Υλικά:

1 κούπα ρύζι Καρολίνα
3 κούπες νερό
1 λίτρο γάλα
Ζάχαρη (κατά βούληση)
Λίγο αλάτι
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Λίγο γάλα (για το κορν φλάουρ)
Κανέλα (για το σερβίρισμα)
Βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι και τις 3 κούπες νερό.
Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, διαλύουμε τις 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα, ανακατεύοντας καλά για να μην σχηματιστούν σβόλοι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στο γάλα με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να αποφύγουμε τη δημιουργία σβόλων.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρυζόγαλο να πήξει και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια για άρωμα και ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε το ρυζόγαλο από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα.