Αναμείξτε το με τυριά και μυρωδικά και φτιάξτε πεντανόστιμους αφράτους ρυζοκεφτέδες!
Απολαύστε τους ζεστούς, είτε σαν μεζεδάκι είτε σαν συμπλήρωμα με ένα λαδερό ή όσπριο, ακόμα και σαν συνοδευτικό με ένα κρεατικό ή ψαρικό.
Υλικά:
- 2 κούπες ρύζι καρολίνα, βρασμένο
- 1/2 κούπα πεκορίνο τριμμένο
- 2 αυγά
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, το πεκορίνο, τα αυγά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθετε το μείγμα σε μικρους κεφτεδες.
- Πανάρετε τους κεφτεδεσ στη φρυγανιά.
- Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τους ρυζοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε ζεστούς.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο ζαμπόν, τυρί γκούντα, ή ψιλοκομμένα λαχανικά.
- Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους ρυζοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε τους για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείτε να σερβίρετε τους ρυζοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, τζατζίκι, ή μαγιονέζα.
Καλή όρεξη!