Αναμείξτε το με τυριά και μυρωδικά και φτιάξτε πεντανόστιμους αφράτους ρυζοκεφτέδες!
Απολαύστε τους ζεστούς, είτε σαν μεζεδάκι είτε σαν συμπλήρωμα με ένα λαδερό ή όσπριο, ακόμα και σαν συνοδευτικό με ένα κρεατικό ή ψαρικό.

Υλικά:

  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα, βρασμένο
  • 1/2 κούπα πεκορίνο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βρασμένο ρύζι, το πεκορίνο, τα αυγά, το κρεμμύδι,  το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Πλάθετε το μείγμα σε μικρους κεφτεδες.
  3. Πανάρετε τους κεφτεδεσ στη φρυγανιά.

  1. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Τηγανίστε τους ρυζοκεφτέδες για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Σερβίρετε ζεστούς.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο ζαμπόν, τυρί γκούντα, ή ψιλοκομμένα λαχανικά.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους ρυζοκεφτέδες αντί να τους τηγανίσετε. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε τους για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τους ρυζοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας, τζατζίκι, ή μαγιονέζα.

Καλή όρεξη!

Photo: Ottavio Pastore Monica Felline