Διαφήμιση

Ρολά πιτάκια με σπανάκι και φέτα

Αυτά τα ρολά πιτάκια με σπανάκι και τυρί φέτα είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να γίνει σε χρόνο μηδέν.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.
  • Νόστιμη: Ο συνδυασμός του σπανακιού, της φέτας και του κρεμμυδιού δημιουργεί μια γευστική εμπειρία.
  • Πολυχρηστική: Μπορείτε να τα σερβίρετε ως ορεκτικό, ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό.
  • Υγιεινή: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, άνηθο ή πιπεριές.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο κρούστας ή να φτιάξετε τη δική σας ζύμη.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα ρολά πιτάκια στο φούρνο ή να τα τηγανίσετε.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα ρολά πιτάκια με σάλτσα γιαουρτιού ή με ντοματοσαλάτα.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα ρολά πιτάκια με σπανάκι και τυρί φέτα είναι μια εύκολη, νόστιμη και υγιεινή επιλογή για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα σας αρέσουν!

Υλικά

Διαφήμιση

για την ζύμη
350 ml χλιαρό νερό,
1 μαγιά ξερή,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου 550 γρ αλεύρι.

Γεμιση
1 κιλό σπανάκι, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

Βούτυρο

Εκτέλεση

Διαφήμιση

για την γεμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε τη φέτα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι στο σπανάκι και ανακατέψτε καλά.

Διαφήμιση


Για το φύλλο
Αφού ζύμωσα τα υλικά, χώρισα αμέσως σε 6 μπαλάκια και άνοιξα λεπτές κρούστες.
Έκοψα κάθε κρούστα στη μέση κατά μήκος, ράντισα λίγο λάδι, έβαλα το σπανάκι με το τυρί. Τυλίγονται.

ρολά πιτάκια με σπανάκι και τυρί φέτα
Έτσι, από ένα φύλλο παίρνω 2 σαλιγκάρια-πιτάκια. Άφησα στο φούρνο 100γρ κάτω ρεοτάν να φουσκώσει
Εψησα στους 200. Λίγο πριν τα βγάλω τα άλειψα με ένα κομμάτι βούτυρο

Η Συνταγή είναι της κας Dhmhtra Merdzhanova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά

παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά

Τα παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά είναι ένα  πιάτο που συνδυάζει την έντονη γεύση του παστουρμά με την τραγανή υφή του τηγανητού φύλλου. Ο παστουρμάς είναι ένα καπνιστό και αλμυρό κρέας που συνήθως κατασκευάζεται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή χοιρινό κρέας. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γευστικό ορεκτικό ή σνακ και μπορείτε να το απολαυσετε  τέλεια με μία κρύα Μπύρα.

Υλικά

Διαφήμιση

Τεμάχια: 18
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι σκληρό
500 γρ. αλεύρι μαλακό
50 ml ελαιόλαδο + 50 ml ηλιέλαιο
αλάτι

Για τη γέμιση
18 φέτες παστουρμά, με ή χωρίς το τσιμένι, αναλόγως του γούστου μας
60 γρ. κασέρι, τριμμένο
2 ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με 1 κουτ. γλυκού πελτέ
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σχοινόπρασο για πασπάλισμα

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε παστουρμαδοπιτάκια τηγανητά με σπιτικό φύλλο, ξεκινάμε με το φύλλο και σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 600-700 ml χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
Καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια, αδειάζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Καθένα το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων περίπου 60 x 60 εκ. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 9 τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου 20 x 20 εκ.
Στο κέντρο κάθε κομματιού απλώνουμε από 1 φέτα παστουρμά και μοιράζουμε το τριμμένο κασέρι και το μείγμα ντομάτας.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, σχηματίζοντας πακετάκια και πατάμε καλά όλες τις ενώσεις για να κλείσουμε μέσα τα υλικά.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο – τόσο που να κολυμπάνε μέσα τα πιτάκια– μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια και τα πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Η Συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο 

Διαφήμιση
Διαφήμιση