Σαλάτα Γίγαντες με υπέροχο dressing

Η σαλάτα γίγαντες είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο υγιεινή σαλάτα. Οι γίγαντες, που είναι μεγάλα λευκά φασόλια, αποτελούν τη βάση αυτής της σαλάτας. Συνήθως συνοδεύονται από φρέσκα λαχανικά που προσθέτουν φρεσκάδα και χρώμα. Επίσης, μπορεί να περιέχει κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, . Η σαλάτα γίγαντες είναι εύκολη στην προετοιμασία και μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό γεύμα από μόνη της ή ως συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι. Απολαύστε αυτήν τη νόστιμη σαλάτα γεμάτη πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Η Σαλάτα Γίγαντες με Θεσπέσιο Dressing αποτελεί ιδανική επιλογή για:

  • Κυρίως γεύμα: Χορταστική και θρεπτική, αφήνει μια αίσθηση κορεσμού χωρίς να βαραίνει.
  • Συνοδευτικό: Ιδανική για να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρια.
  • Vegetarian επιλογή: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αποτελεί ένα πλήρες vegetarian γεύμα.

Είτε την απολαμβάνετε μόνη της, είτε ως συνοδευτικό, η Σαλάτα Γίγαντες με Θεσπέσιο Dressing θα σας μαγέψει με την απλότητα και την εκλεπτυσμένη γεύση της.

Υλικά

500 γρ. Φασόλια γίγαντες (μουλιασμένα 12-16 ώρες)
1 Φρέσκο κρεμμύδι
100 γρ. Μαϊντανό με τα κοτσάνια
20 γρ. Φρέσκια ρίγανη
200 γρ. Ελαιόλαδο
50 γρ. Χυμό λεμονιού
50 γρ. Μηλόξιδο
1 Ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. Μέλι
1 καρότο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και βράζουμε τους γίγαντες, σε μέτρια φωτιά, για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τους γίγαντες και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν.

για το dressing
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα μαϊντανού από τα κοτσάνια τους.
Βάζουμε τα κοτσάνια στο μπλέντερ, μαζί με το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το μηλόξιδο και χτυπάμε ελαφρά.
Περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τp φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα φύλλα μαϊντανού και τη φρέσκια ρίγανη.
Τρίβουμε τo καρότο στο χοντρό.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τους γίγαντες.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ που έχουμε στην άκρη, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γίγαντες Πλακί

Γίγαντες Πλακί

Συστατικά

450 g φασόλια γίγαντες ξερά λευκά.
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες δαμάσκηνου
2 κόκκινα κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Μικρό φλιτζάνι ζεστό νερό

Μέθοδος

Πρέπει να μουλιάσεις τα φασόλια όλη τη νύχτα σε ένα τηγάνι με κρύο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.
Στραγγίστε το νερό και προσθέστε φρέσκο ​​νερό στο τηγάνι. Αφήστε τα φασόλια να βράσουν για 10 λεπτά και στη συνέχεια σιγοβράστε για άλλα 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Μου αρέσει να βάζω τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μπλέντερ.

Μια άλλη εκδοχή θα ήταν να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και να τα τσιγαρίσετε χωριστά και μετά να προσθέσετε ξεχωριστά την αναμεμειγμένη ή ψιλοκομμένη ντομάτα και μετά να τα προσθέσετε στο ταψί του φούρνου.
Προσθέστε τα φασόλια σε ένα ταψί φούρνου με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε απαλά.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα στους 180 (βεντιλατέρ 160).
Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο ​​μαϊντανό, και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Όταν το μεταφέρετε στο πιάτο σας μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Απλό και νόστιμο.

Προηγούμενο άρθροΜπέργκερ με σπιτικούς κεφτέδες και καραμελωμένα κρεμμύδια! 🍔🍔🍔🍔
Επόμενο άρθροΓαλέος με πατάτες και κρεμμύδια