Σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο

  • Υγιεινή: Πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη.
  • Δροσιστική: Ιδανική για ζεστές ημέρες ή για ένα ελαφρύ γεύμα.
  • Εύκολη: Φτιάχνεται σε 10 λεπτά, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.
  • Πολύχρωμη: Ο συνδυασμός του πράσινου, του κόκκινου και του κίτρινου δημιουργεί ένα ελκυστικό πιάτο.
  • Πολύπλευρη: Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κύριο πιάτο ή συνοδευτικό.

Μερικά tips:

  • Χρησιμοποιήστε ώριμα αβοκάντο για να έχετε μια πιο κρεμώδη υφή.
  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά ή φέτα.
  • Πειραματιστείτε με διάφορα ντρέσινγκ, όπως βινεγκρέτ ή σάλτσα γιαουρτιού.
  • Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή βασιλικό.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη σαλάτα! Είναι γευστική, υγιεινή και εύκολη στην παρασκευή. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

  • 1 μαρούλι ( romaine, iceberg, κ.α.)
  • 1 αβοκάντο
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα ή φέτα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και το κόβουμε σε φέτες.
  3. Κόβουμε τη μοτσαρέλα ή τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
  4. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
  5. Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαρούλι, το αβοκάντο, τη μοτσαρέλα ή τη φέτα, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  6. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Προαιρετικά:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως αγγούρι, κρεμμύδι, καλαμπόκι, κ.α.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαλσάμικο ξίδι αντί για ελαιόλαδο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ρίγανη.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠιπεριές “γλυκές” με σάλτσα ντομάτας και φέτα
Επόμενο άρθροΤραχανοπιτα