Σαλάτα με τυρί και γιαούρτι και σκόρδο

Μια δροσιστική σαλάτα με βάση το γιαούρτι. Μπορεί να χρησιμεύσει ως άλειμμα σε σάντουιτς ή ως προσθήκη στο κυρίως πιάτο. Παρασκευάζεται πολύ γρήγορα και εύκολα.

Υλικά

☑️250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
☑️80-100 γρ Τυρί φέτα
☑️40 γρ βούτυρο
☑️1-2 σκελίδες σκόρδο
☑️1 κουταλιά της σούπας ξυρός δυόσμος
☑️Μικρός Άνηθος
☑️Αλάτι
☑️Για από πάνω – Ελαιόλαδο, καρύδια και πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο. Του προσθέτω σκόρδο (έτσι βγάζει το άρωμά του και δεν γίνεται τόσο πικάντικο).
Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε αυτό το διάστημα, το τυρί θρυμματίζεται και αναμιγνύεται με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε και λίγο φρέσκο ​​άνηθο. Τέλος προσθέτουμε το αρωματικό βούτυρο με το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Καλό είναι να μείνει για τουλάχιστον μία-δύο ώρες στο ψυγείο (έτσι σφίγγει το λάδι και του δίνει πιο αφράτη και κρεμώδη υφή).

Καλή Απόλαυση