Η σάλτσα κιμά Τοσκάνης, γνωστή και ως “ragù alla Toscana”, είναι ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο με ρίζες στην ιταλική κουζίνα. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει σιγοβρασμένο κιμα, μοσχαρίσιο ή χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, σέλινο και μπαχαρικά. Η σάλτσα σιγοβράζεται για ώρες μέχρι να πήξει και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Υλικά για 5/6 άτομα

400 γρ μοσχαρίσιο κιμα
400 γρ ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σελερι
μερικά φύλλα βασιλικού
30 γρ μαϊντανός
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε καλα το σέλινο, το καρότο, τον βασιλικό τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε μαζί.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κιμά και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά, κατά διαστήματα. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα, ρίχνουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί. Σιγοβράζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για περίπου ένα λεπτό, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Αραιώστε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε τον,
με τις ντομάτες στο κιμά. Αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά,  μαγειρεύουμε για 2 ώρες, ανακατεύοντας
κατά διαστήματα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑφράτα τυροψωμάκια με μυζήθρα: Ιδανικά για όλες τις ώρες!
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα και ινδοκάρυδο